Sylvia a devenit vegană din cauza problemelor de sănătate

De: Nicoleta Nicolae / 19.07.2015, 08:00
Sylvia a devenit vegană din cauza problemelor de sănătate
Sylvia se confruntă în această perioadă cu probleme de sănătate ce au convins-o, la recomandarea specialiştiilor, să renunţe la produsele alimentare de origine animală şi să devină vegană. Artista a început un program de detoxifiere ce va dura trei luni de zile, perioadă pe care o compară cu cele trei luni de post anual din calendarul creştin ortodox.

„Sănătatea îmi impune să-mi schimb stilul de viaţă, cel puţin pentru următoarele luni. Primul pas a fost, bineînţeles, alimentatia, şi reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Nu m-am gândit vreodată că o să ajung vegană de nevoie, eu care nu vedeam viaţa fara carne, eu care mă certam cu toţi cei care afirmau sus si tare că nu-i bună carnea. Iată că mi s-a dovedit faptul că uneori poate fi dăunătoare şi că este bine ca în fiecare an să facem măcar 3 luni de detox fără carne şi produse lactate. Cu alte cuvinte, posturile nu-s puse degeaba în

 Nu am fost un fan înfocat al legumelor, iar multe dintre ele nu îmi plac de nici o culoare. Nu suport ceapa în mâncarea gătită (doar în salată sau crudă), usturoiul dacă nu e pisat bine, bine, spanacul îmi e duşman încă de când eram la grădiniţă şi exemplele pot continua. Când eram mică, ţin minte că mama îmi gătea tot timpul separat şi îmi strecura ciorba de zarzavaturi. Am început să citesc despre nutriţie, despre seminţe, despre condimente noi, despre reţete raw vegane. Pentru mine este un experiment, o continuă căutare de alimente noi, pe care nu le-am mai încercat până acum pentru a descoperi ce îmi place şi cu ce pot inlocui alimentele nesănătoase, însă păstrând echilibrul organismului.

Nu am exclus din alimentaţie peştele şi fructele de mare, iar dintre lactate încă mai păstrez în meniu iaurtul (îl mănânc dimineaţa cu seminţe sau fructe uscate) şi parmezanul, pe care îl mai adaug în cantităţi mici în salate. Am acumulat deja informaţii pretioase vis-a-vis de toate grupele alimentare şi vi le voi împărtăşi pe rând aici, dar şi ce noi retete delicioase şi sănătoase experimentez. Ţin să menţionez că îmi păstrez cel mai sănătos principiu şi anume moderaţia. Nicicând nu aş putea să mă înfometez pentru că sufăr de ulcer gastric, însă, mâncând puţin şi des, pe cât posibil sănătos, cred ca este secretul oricărei diete. Dacă eu reuşesc, înseamnă că oricine poate reuşi!”, mărturiseşte artista pe blogul ei, www.sylvia.ro.