Symantec, reconfirmat ca lider mondial

Apropo.ro / 28.09.2004, 14:40
Symantec, reconfirmat ca lider mondial
Symantec Corp. a dat publicitatii cele mai recente studii efectuate de liderul în cercetarea de piata IT si consultanta – IDC, ce reconfirma pozitia Symantec ca principalul furnizor mondial de secure content management (SCM), precum si ca lider mondial în corporate si consumer antivirus.

Symantec Corp. a dat publicitatii cele mai recente studii efectuate de liderul în cercetarea de piata IT si consultanta – IDC, ce reconfirma pozitia Symantec ca principalul furnizor mondial de secure content management (SCM), precum si ca lider mondial în corporate si consumer antivirus.

Potrivit raportului intitulat „Worldwide Secure Content Management 2004 – 2008 Forecast Update and 2003 Vendor Shares (IDC #31598, August 2004),” Symantec si-a majorat cota pe piata mondiala de SCM la 33%. În plus, rata de crestere a Symantec de 36,5% din 2002 în 2003 depaseste media ratei de crestere de 24,9% pentru întreaga piata de SCM. IDC arata ca amenintarile majore la adresa securitatii informatiilor, cresterea exploziva a spamului si deadline-urile cu care se confrunta companiile pentru a raspunde reglementarilor legale în domeniu au alimentat nevoia de solutii de securitate pentru web si mesagerie.

Raportul IDC „Worldwide Antivirus 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares report (IDC #31737, August 2004),” indica de asemenea Symantec ca fiind cel mai important vânzator de solutii antivirus pentru piata de utilizatori individuali si companii. Cresterea de 38% a Symantec în piata corporate a depasit cu mult urmatorul concurent, care a înregistrat rate de crestere negative în 2002-2003.

„Aparitia permanenta de noi virusi, ca Blaster si SoBig, subliniaza nu numai necesitatea actualizarii la zi a solutiilor de securitate, ci si nevoia crescânda de produse si servicii pentru securitate proactiva”, a declarat Brian Burke, research manager of security products la IDC.

„Mai mult, spamul continua sa fie principalul motor pentru implementarea mijloacelor de securitate pentru mesagerie iar achizitionarea de catre Symantec a Brightmail, subliniaza o realitate din piata, clientii preferând sa achizitioneze solutii complete si prietenoase de securitate pentru mesagerie în detrimentul unor produse punctuale.”

IDC estimeaza ca veniturile provenite din SCM vor atinge 4,2 miliarde USD în 2004, cu o crestere previzionata de 7,5 miliarde în 2008. Definitia IDC pentru piata de Secure Content Management include antivirus, Web filtering si solutii de securitate a mesageriei. De asemenea, IDC previzioneaza ca piata de software antivirus va atinge 4,85 miliarde USD în 2008.

„Intervalul de timp dintre descoperirea unor vulnerabilitati si exploatarea acestora continua sa se micsoreze”, a declarat Gail Hamilton, executive vice president si general manager la Symantec´s Global Services and Support organization. „Cea mai buna modalitate de a proteja o retea împotriva oricarei amenintari este sa cunosti amenintarile si vulnerabilitatile ce pot fi exploatate înainte de lansarea unui atac. Solutiile Symantec de early-warning alerteaza clientii cu privire la atacuri în curs de initiere si ofera informatii practice despre cum se poate proteja proactiv un mediu împotriva atacului”.

Studiul IDC examineaza piata de secure content management pentru perioada 2002-2008, în timp ce piata de software antivirus este studiata pentru perioada 2003-2008. Dimensiunile pietei la nivel mondial sunt furnizate la nivelul anului 2003, cu tendintele din 2002, iar prognozele de crestere sunt realizate pentru pietele de SCM si antivirus pentru perioada 2004-2008. O analiza a competitiei pentru veniturile obtinute din vânzari si cotele de piata este oferita la nivelul anului 2003. Studiul ofera de asemenea profilurile principalilor competitori si caracteristicile necesare pentru un furnizor ca sa poata avea succes în viitor.

DESPRE SYMANTEC

Symantec este lider mondial în securizarea informatiei, oferind o gama larga de software, aplicatii si servicii create pentru a ajuta utilizatorii individuali, întreprinderile mici si mijlocii ori marile companii sa îsi protejeze si sa îsi administreze propria infrastructura IT. Gama de produse Norton, dezvoltata de Symantec este lider mondial în securizarea informatiei utilizatorilor individuali si oferirea de solutii eficiente. Sediul central Symantec este în Cupertino, California, compania desfasurând activitati în peste 35 de alte tari.

Sursa: Romsym Data, preluat de SmartNews.