Synkia, primul serviciu gratuit de backup de date pentru mobil

Apropo.ro / 16.12.2008, 14:00
Synkia, primul serviciu gratuit de backup de date pentru mobil
MediaPro Interactiv a lansat primul serviciu gratuit care ofera posibilitatea de a recupera sau actualiza datele de pe telefonul mobi

MediaPro Interactiv a lansat Synkia, primul serviciu gratuit care ofera romanilor posibilitatea de a-si recupera sau actualiza, in orice moment, datele de pe telefonul mobil si de a le transfera pe doua sau mai multe telefoane.

Produs al companiei norvegiene cu acelasi nume*, Synkia raspunde situatiilor frecvente cu care se confrunta majoritatea posesorilor de telefoane mobile: pierderea, furtul sau schimbarea telefonului. Indiferent de context, utilizatorul care si-a salvat datele din telefon folosind acest serviciu, isi poate recupera atat contactele, cat si notitele, planificarile din agenda si sms-urile.

O data salvate pe site-ul www.synkia.ro , informatiile devin utile si in cazul in care nu ai telefonul mobil la indemana si ai nevoie urgenta de un anumit contact sau ca modalitate mai simpla pentru a adauga un numar mare de contacte in telefonul mobil, direct de la tastatura. In cazul companiilor, serviciul se dovedeste util pentru transferul rapid al unei liste de contacte si programari pe toate telefoanele echipei unui departament.

Synkia este un serviciu disponibil pentru peste 400 de modele de telefoane mobile si poate fi utilizat gratuit de catre orice posesor de telefon mobil care are activat un serviciu de date. Utilizatorul nu trebuie decat sa-si faca cont pe www.synkia.ro, sa trimita un sms predefinit pentru a obtine user-ul si parola viitorului cont pe site, precum si detaliile de instalare automata a aplicatiei si apoi sa apese butonul SINCRONIZARE de pe telefonul mobil.

“Acest serviciu poate fi utilizat de oriunde din lume, deoarece tehnologia folosita se bazeaza pe transferul wireless de date intre telefoanele mobile si un server folosind protocolul SyncML, compatibil cu peste 90% din telefoanele de pe piata” afirma Cosmin Pachiu, Project Manger al serviciului Synkia in Romania.

Pentru ca toate informatiile de pe propriul telefon sunt personale, Synkia garanteaza confidentialitatea tuturor datelor salvate si transferate de catre utilizatori.

Despre SYNKIA

Synkia este o companie de software care dezvolta solutii avansate de managementul informatiilor pentru operatorii de telefonie mobila, portaluri sau companii de internet. Portofoliul de produse al companiei acopera configurarea telefoanelor mobile, mesagerie mobila si servicii avansate de dezvoltare de site-uri. Sediul central al companiei este la Oslo, insa compania detine si o subsidiara in Cracovia, Polonia.