Tabără de creație pentru pictorii români

Apropo.ro / 30.07.2007, 10:23
Tabără de creație pentru pictorii români
Un număr de 12 pictori români din Franța, Germania, Suedia, Bulgaria și Serbia vor participa între 1 și 18 august la o tabară de creație ce face parte dintr-un proiect susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul pentru

Un număr de 12 pictori români din Franța, Germania, Suedia, Bulgaria și Serbia vor participa între 1 și 18 august la o tabară de creație ce face parte dintr-un proiect susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni (DRRP).

Tabăra de creație va avea loc la București, Bran și Brașov, informează MAE.

O expoziție de pictură cu lucrări ale artiștilor invitați, realizate în țara de reședință, va fi deschisă la galeria Apollo din București pe 2 august.

În perioada 3-17 august se va desfășura tabăra de creație a pictorilor români la Bran. De-a lungul acestei perioade, expoziția de la galeria Apollo va rămâne deschisă publicului, iar pe 17 august va avea loc finisajul său, cu prezentarea lucrărilor de artă plastică realizate în România, pe parcursul taberei de la Bran.

Pictorii participanți sunt Bogdan Aleksandrov (Bulgaria), Tudor Banus (Franța), Emil Ciocoiu (Germania), Lubisa Djuric (Serbia), Ioana Ghenciulescu-Violet (Franța), Dimitar Grozdanov (Bulgaria), Victor Hagea (Germania), Constanțiu Mara (Suedia), Aleksandar Mateev (Bulgaria), Mircea Nicolau (Germania), Tsvetan Timoteev (Bulgaria) și Petre Velicu (Franța).

Acțiunile din acest an, care fac parte dintr-un proiect susținut financiar de MAE – DRRP, sunt organizate de Asociația „Soleil de l’Est” din Franța, în continuarea tradiției sale de organizare de tabere de creație pentru pictorii români. Răspunzând inițiativei MAE – DRRP, tabăra este organizată în România și include pictori români din țările UE, dar și din vecinătate, dând astfel ocazia unui schimb de experiențe.

Mediafax

Tags: