Tabloul unei fetițe autiste, vândut pentru 1.000 de euro

De: Gabriela Voicu / 13.06.2013, 12:00
Iris Grace Halmshaw, o fetiță autistă în vârstă de 3 ani, a uimit colecționarii de artă din Marea Britanie cu picturile ei.

Iris Grace Halmshaw a început să picteze cu câteva luni în urmă, ca formă de terapie pentru autism. Activitatea artistică a ajutat-o mult pe fetița de doar 3 ani, care s-a dovedit a fi un mic geniu.

Un tablou realizat de ea a uimit colecționarii de artă din Marea Britanie, fiind vândut pentru 1000 de euro. Până acum, Iris a vândut opt lucrări.

Pictură realizată de Iris

Inițial, mama sa i-a fotografiat picturile și le-a postat pe mai multe site-uri de socializare. „Când a început terapia prin pictură, lucrările ei ni s-au părut extraordinare, dar ne-am gândit că doar noi credem asta pentru că suntem părinții ei. Când alte persoane le-au văzut au fost cu adevărat uimite și de atunci a început nebunia”, a declarat mama fetiței.

Altă pictură realizată de Iris

Iris a fos diagnosticată cu autism în urmă cu un an, când părinții ei au observat că fetița se exprima dificil și nu relaționa cu ceilalți copii. Pictura a ajutat-o mult și în doar trei luni ea a început să socializeze.

Familia fetiței intenționează să organizeze o galerie de artă în Londra pentru ca lucrările ei să aibă parte de mai multă vizibilitate.