Tache

Apropo.ro / 30.03.2009, 00:00
Tache
În a doua zi de Paşte, PRO TV difuzează în premieră încă un film românesc de calibru: ”Tache”, o comedie produsă de Domino Film, avîndu-i în rolurile principale pe Mircea Diaconu, Mara Nicolescu şi Constantin Drăgănescu.

Filmul este povestea inedită a unui gropar de 61 de ani, care află că mai are numai două luni de trăit. În faţa cumplitei veşti, Tache nu se pierde cu firea şi îşi dă seama, în sfîrşit, că pînă şi el doreşte ceva măreţ de la viaţă: o în­mor­mîntare care să rupă gura tîrgului şi un loc de veci exclusivist, situat într-un loc aparte. Cei 6000 de dolari pe care groparul i-a agonisit de-a lungul vieţii îl îndreptăţesc să viseze la funeralii cum altele n-au mai fost.

Tocmai de aceea, Tache apelează la specialişti în domeniu şi angajează o firmă de servicii funerare de lux, al cărei patron a reuşit perfor­manţa de a achiziţiona dricul lui Lady Di. “Tache este încercarea de a da un produs de calitate, dar şi de a fi pe gustul unui om care se aşază în faţa tele­vi­zorului cu mai puţină răbdare şi cu mai puţină disponibilitate de a ierta”, spune Cristian Comeagă, producătorul peli­culei.

“Tache e o comedie altfel faţă de ceea ce am făcut pînă acum. E o comedie de-a-ndoaselea, nu e o co­medie neagră, pentru că nu are cruzimea care e de multe ori ingredientul principal într-o astfel de comedie. Este evident ironică, dar foarte umană, pentru că asta aduce în primul rînd actorul Mircea Diaconu, elementul uman”, a continuat el.

Din distribuţie mai fac parte Gabriel Spahiu, Radu Gabriel şi Gabriela Butuc, iar regia este semnată de Igor Cobileanski, originar din Republica Moldova, repre­zentant de seamă al generaţiei tinere de cineaşti, remarcîndu-se atît ca regi­zor cît şi ca scenarist şi actor. Două dintre filmele pe care le-a regizat au fost distinse cu trei premii în cadrul unor festivaluri de profil.

Circa Şapte lansează ”La rece”

Trupa care semnează coloana sonoră a filmului ”Tache” susţine în zilele de 9, 10 şi 11 aprilie trei concerte, cu ocazia lansării celui de-al treilea album, ”La rece”. Seria de evenimente organizate de Event Plus debutează pe 9 aprilie, în Hard Rock Café. A doua zi, la restaurantul Alhambra, Circa Şapte susţine un concert dedicat celor implicaţi în producţia comediei ”Tache” şi a celui mai nou album al lor. Fanii îşi pot întîlni trupa pe 11 aprilie, cînd va susţine ultimul concert din această serie la Clubul ţăranului român.