Tachinatul alimenteaza mâncatul nesanatos

Apropo.ro / 21.02.2006, 12:45
Tachinatul alimenteaza mâncatul nesanatos
Copiii care sunt tachinați în legatura cu greutatea lor ar putea recurge la metode nesanatoase în încercarea de a pune capat glumelor, sugereaza un studiu recent. O echipa de la Universitatea din Minnesota a descoperit ca cei care sunt luați peste picior din cauza greutații lor

Copiii care sunt tachinați în legatura cu greutatea lor ar putea recurge la metode nesanatoase în încercarea de a pune capat glumelor, sugereaza un studiu recent. O echipa de la Universitatea din Minnesota a descoperit ca cei care sunt luați peste picior din cauza greutații lor sunt mai susceptibili sa recurga la metode nesanatoase cum sunt postul, saritul peste mese, vomitatul sau folosirea laxativelor.

Cercetatorii susțin ca studiul lor publicat în jurnalul Pediatrics arata clar ca tachinatul are un impact profund. „Oamenii trebuie sa devina conștienți de consecințele pe care le au tachinarile în legatura cu greutatea. Ar trebui sa-și dea seama ca ceea ce spun poate rani profund” este de parere doctorul Dianne Neumark-Sztainer.

Studiul a inclus peste 2500 de copii care au fost supravegheați de doua ori la intervale cinci ani. La prima chestionare 23% dintre fete și 21% dintre baieți au declarat ca au fost tachinați în legatura cu greutatea lor „cel puțin de câteva ori pe an”.

80% dintre fetele care au fost tachinate au raportat, cinci ani mai târziu, ca au recurs la mai multe diete. Totuși, baieții sunt cei mai predispuși de a recurge la metode nesanatoase de a pierde kilogramele în plus. Cercetatorii au tras concluzia ca tachinatul ar putea sa-I afecteze pe baieți mai tare pentru ca aceștia nu sunt obișnuiți sa fie luați peste picior pentru grutatea lor. De cealalta parte, fetele sunt în mod constant bombardate cu mesaje din partea mass-media care impun anumite canoane de frumusețe feminina.

„Concluzia este ca tachinatul în privința greutații prezice comportamente negative în viitor” mai spune doctorul Neumark-Sztainer.