Tadici se teme de arbitraj in meciul cu Franta

Apropo.ro / 12.12.2007, 10:42
Tadici se teme de arbitraj in meciul cu Franta
Gheorghe Tadici spune ca Romania trebuie sa fie pregatita ca in meciul cu Franta sa evolueze chiar si impotriva arbitrilor

Antrenorul echipei nationale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, a declarat ca selectionata Romaniei trebuie sa fie pregatita ca in meciul cu Franta, din sferturile Campionatului Mondial, sa evolueze chiar si impotriva arbitrilor.

"Echipa va trebui sa fie foarte bine pregatita psihic, sa faca abstractie de public. Trebuie sa fim pregatiti sa jucam sapte contra opt sau noua, pentru ca in mod cert arbitrajul va fi la sange in ceea ce ne priveste. Trebuie sa jucam exact atacul, sa avem o aparare decisa. Avem nevoie de un portar in forma maxima. Ele au jucatoare bune pe contraatac si pe faza a doua", a spus Tadici.

Gheorghe Tadici a afirmat ca in partida cu Germania, din ultima etapa a grupei II principale, a fost interesat doar de victorie, negand speculatiile privind un eventual aranjament. "Am pregatit cat se poate de serios acest meci. Nimic nu ne-ar fi facut sa mergem la egal, cum s-a presupus inainte de joc. Pentru noi a fost un meci oficial tratat ca atare, indiferent de planurile Germaniei. Nu stiu ce planuri au ei. Dacam am fi castigat cu Ungaria, astazi am fi mers tot la victorie", a completat Tadici, care i-a dedicat victoria presedintelui Federatiei Romane de specialitate, Cristian Gatu.

Tehnicianul roman spera ca meciul cu Germania sa fi reprezentat pentru unele jucatoare "descatusarea" la acest turneu final. "Unele fete nu erau in forma sportiva la care ne asteptam. Sper sa fi fost meciul de descatusare al Adinei Meirosu, pentru ca daca e intr-o forma buna, poate decide meciul", a adaugat Tadici.

Interul stanga Adina Meirosu a declarat ca la aceasta editie a Campionatului Mondial nu a fost in forma sportiva la care se astepta. "A fost mai simplu decat ma asteptam. N-as putea spune ce au gandit nemtoaicele, dar important este ca ne-am vazut de joc. Cred ca la Campionatul Mondial sunt intr-o pasa mai proasta, din pacate. Dorinta noastra de a ajunge acolo sus, avem sanse. La Cupa Mondiala din Danemarca am intalnit Franta intr-o zi proasta. Tind sa cred ca am avut o zi proasta", a spus Meirosu, care a fost declarata cea mai buna jucatoare a partidei cu Germania.

Cristina Neagu, a afirmat ca echipa Romaniei si-a revenit din punct de vedere psihic dupa partida pierduta cu Ungaria. "Important este ca am castigat acest meci si ca ne-am remontat psihic dupa meciul cu Ungaria. O sa fie mult mai bine in continuare. Ne asteptam ca in meciul cu Franta sa jucam impotriva noastra, impotriva oamenilor ostili noua. E meciul care ne duce in semifinale", a completat Neagu.

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a invins, marti, la Dijon, cu scorul de 32-24 (16-12), selectionata similara a Germaniei si a terminat pe primul loc in grupa II principala la Campionatul Mondial din Franta si va intalni, in faza sferturilor de finala echipa tarii gazde, care a dispus, cu scorul de 26-24 (11-10) de campioana europeana, Norvegia.