Talia de viespe, un reper al siluetei perfecte?

Apropo.ro / 12.05.2021, 15:03
Talia de viespe, un reper al siluetei perfecte?

Dacă se spune că despre gusturi nu discutăm, la fel este și despre care sunt reperele frumuseții feminine. Există atât de multe variante, dar printre reperele general valabile cam este clar că o talie cât mai îngustă este în lista aspectelor apreciate. Continuă să fie și astăzi un reper, motiv pentru care unele femei ajung să apeleze la metode dintre cele mai complexe, astfel încât să obțină o talie cât mai mică.

Societatea curentă răspunde și ea unor interese de acest gen și ca măsură extremă există și operații estetice ce implică scoaterea unui rând de coaste pentru că mijlocul să fie unul mai mic. Ei bine, până la a lua în considerare o astfel de măsură există și altele. Un corset talie viespe promite să aibă efectele mult dorite, imediate și nici nu este atât de costisitor. Cât este de confortabil și de indicat să fie purtat însă?

Idealul feminin în cifre

Toată lumea știe, numerele ce le fac fericite pe femei sunt 90-60-90. Aceste dimensiuni corporale sunt ale fotomodelelor. Deloc ușor de obținut, mai ales că unele aspect nu țin de preferințe, ci de ceea ce natura a înzestrat. Mai ales pentru cele care nu sunt nici foarte înalte, să ajungă la dimensiunile potrivite rămâne un ideal mai greu de atins.

Cu atât mai greu este atingerea idealului feminin când vine vorba de talie. Este zona în care grăsimea odată depusă, mai greu este eliminată. De aceea și preferința corsetelor este tot mai acută. Pentru că acum există variantele celor care, create fiind din materiale speciale, au dublu rol: comprimă zona, dar o și încălzește, creează efectul de termic care acționează asupra stratului de grăsime și depozit de apă. Adică face pe purtătoare să transpire și astfel, în timp, să piardă din centimetri din talie.

Cum, cât și ce tip de corset este indicat a fi purtat

Nu degeaba există vorba a nu te încorseta. Corsetul nu pare să fie un element prea confortabil de purtat. Se asociază automat cu ceva strâmt și greu de suportat. Există, ce-i drept, variantele acelea agresive care strâng zona abdominală destul de tare. Ei bine, nimic în exces nu este recomandat.

Purtarea unui corset pentru a pierde din centimetri este o metodă cu efecte vizibile. Fără a exagera, este recomandată alegerea corespunzătoare, mai întâi de toate ca mărime. Nu alegeți ceva mai mic decât vă este talia, din ideea unei circumferințe mai mici pe care v-o doriți.

Un alt aspect important este să alegeți un corset corespunzător stilului de viață; pentru cele care își petrec ore bune la sală pot alege un corset pe care să îl poarte la antrenamente, din nevoia de a amplifica efectele sportului. Pentru cele care au mai degrabă o viață sedentară există corsete ce pot fi purtate pe tot parcursul zilei, chiar și pe sub haine, având cusături fine ce nu se observă.

Corsete speciale pentru proaspetele mămici și de aici o altă varietate, în funcție de specificațiile medicale, dacă au născut prin cezariană spre exemplu, corsete pentru toate preferințele sunt se pare calea rapidă de a obține o talie suplă. Mai simplu de atât nici că se poate.