Talibanii se vor răzbuna pentru afganii uciși de un soldat american

Apropo.ro / 12.03.2012, 09:55
Talibanii se vor răzbuna pentru afganii uciși de un soldat american
Talibanii au jurat că își vor dubla atacurile împotriva "sălbaticilor americani bolnavi mental" după ce un soldat american, din sudul Afganistanului, a ucis 16 civili, între care femei și copii.

Un soldat american al Forței internaționale a NATO și-a părăsit baza din provincia Kandahar, puternic înarmat, și a ucis ocupanții a trei case din sate învecinate, între care nouă copii și trei femei, după care le-a ars cadavrele.

„Majoritatea victimelor sunt copii nevinovați, femei și bătrâni, masacrați de barbarii americani care le-au furat viața prețioasă fără milă și și-au pătat mâinile de sânge”, au declarat în comunicatul lor talibanii.

„Teroriștii americani caută scuze pentru cel care a comis această crimă inumană pretinzând că (…) este bolnav mental”, continuă insurgenții. „Dacă autorii acestui masacru erau cu adevărat bolnavi mental, acest lucru ar arăta o nouă contravenție morală a armatei americane, pentru că înarmează, în Afganistan, nebuni care întorc arma fără să gândească împotriva unor afgani fără apărare”, au mai precizat aceștia.

Citiți mai multe despre acest subiect, pe Mediafax.ro.