Tamas, vinovat cu Olanda (Prosport)

Apropo.ro / 19.02.2009, 08:50
Tamas, vinovat cu Olanda (Prosport)
Ultimele evenimente cu Gabriel Tamas in prim-plan au scos la iveala amanunte mai putin stiute din sanul echipei nationale, scrie Prosport.

Berna, 17 iunie. Romania intalneste Olanda in meciul decisiv pentru accederea in sferturi. La pauza a fost 0-0, in timp ce Italia – contracandidata noastra – conducea deja Franta cu 1-0. Aveam nevoie de victorie ca de aer, fiind singura varianta de a merge mai departe. Si totusi, in minutul 64, Huntelaar face 1-0 pentru batavi si totul se duce de rapa.

Din acel moment, nationala Romaniei pare si mai nesigura pe sine decat fusese pana atunci, iar cu trei minute inainte de final, van Persie majoreaza diferenta. Un lucru au in comun cele doua goluri ale batavilor: erorile lui Gabi Tamas. Si, mai ales, fondul pe care ele au fost facute de aparatorul dinamovist. 

Anumite surse povestesc ca Victor Piturca l-a certat destul de rau pe aparator dupa meci. Daca in fata presei nu a indicat niciun vinovat, selectionerul a avut mai multe discutii individuale cu Tamas, in care i-a reprosat atitudinea nervoasa.

Â