Tampoanele interne vs. absorbantele externe

Apropo.ro / 13.03.2008, 17:32
Tampoanele interne vs. absorbantele externe
De ce sa nu te bucuri de siguranta si relaxarea pe care un astfel de absorbant ti-o poate oferi?

Menstruatia este un lucru despre care fata trebuie sa stie inainte de prima lui aparitie. Varsta la care apare prima menarha este in medie 13 ani (dar nu este o regula).

Menstruatia este formata din sange, cheaguri de sange care rezulta din eliminarea mucoase uterine, in absenta fecundarii ovulului.

Dusul cu apa si sapun sunt suficiente pentru indepartarea sangelui menstrual. Dupa cum bine stiti, vaginul are functie de auto-curatare.

Ce tampoane folosim

In primul rand, nu sunt recomandate tampoanele interne, gen Bella, Tempo, Tampax, o.b., deoarece exista posibilitatea dezvirginarii (rar, dar exista) in cazul unui himen sensibil. Nu putine sunt acele femei care s-au plans de efectul tampoanelor interne asupra organismului. Conteaza cum le introduci pentru ca senzatia de jena sa dispara. Cele mai multe spun ca au facut rana pe col din cauza folosirii lor. Intr-adevar, orice lucru in exces dauneaza, dar asta nu inseamna ca la nevoie nu le poti folosi. Pe fiecare prospect scrie si faptul ca trebuie schimbat tamponul des (la 3-4 ore), indiferent de fluxul menstrei. Exista de asemenea, si riscul producerii unor infectii grave numite sindrom septico-toxic.

Deci, cu cat le vei folosi mai rar aceste tampoane, cu atat pericolul este mai departe de tine.

Indicat este sa lasi sangele menstrual sa iasa din tine nu sa il tii acolo, in interior. De aceea, ai la dispozitie o gama variata de absorbante externe, de genul Always, Bella, Tempo cu dispozitive de aplicare la indemana (cu adeziv) si care nu iti provoaca neplaceri chiar daca le folosesti timp indelungat.

De ce sa nu te bucuri de siguranta si relaxarea pe care un astfel de absorbant ti-o poate oferi? Producatorii sustin noile absorbante deoarece au un sistem unic "DriPlus" care protejeaza si absorb mai bine, realizand astfel senzatia prospetimii. Producatorii vin in ajutorul tau si cu absorbante de protectie zilnica, punandu-ti la dispozitie gama de protejslipuri – Protejslipurile Always Large.

Asadar, te poti mentine fresh pe tot parcursul zilei fara a baga de seama acea perioada…stim noi care.

Trimite urari de martior prin Free Sms!