Tapetul anti-WiFi, noua fiță în materie de securitate digitală

Apropo.ro / 10.05.2012, 11:30
Tapetul anti-WiFi, noua fiță în materie de securitate digitală
Tapetul anti-WiFi vă va proteja rețeaua wireless de acasă, fără să vă mai faceți probleme că se pot conecta alte persoane la ea, fără acordul dumneavoastră.

Tocmai ce ți-ai instalat un router wireless în casă și vecinii au și descoperit că parola ta este numele pisicii. Fără să știi, ei au început să descarce filme ilegal de pe internet și brusc te-ai trezit cu poliția la ușă.

Așa ar putea începe povestea multor persoane care nu cunosc un minim de cunoștințe privind construirea securității unei rețele wireless, fiind ușor de exploatat de unii vecini care abia așteaptă o nouă portiță pe care să mai fure câte ceva de pe net.

Pentru aceste persoane, Institutul Politehnic Grenoble INP și Centre Technique du Papier vor scoate pe piață, în 2013, un tapet special care este capabil să oprească undele WiFi în interiorul casei, dar care să permită semnalului GSM să treacă mai departe.

Cei care vor opta pentru acest mod de securitate, vor fi nevoiți să își tapeteze atât pereții cât și podeaua și tavanul, iar pentru geamuri, vor putea opta pentru o folie foarte subțire și transparentă, făcută din aceleași particule de argint, care vor oferi siguranța digitală a proprietarului.

Nu se știe exact data la care va fi lansat acest produs și care va fi prețul, însă am putea în sfârșit să blocăm accesul nedorit al curioșilor, cum a fost și cazul mașinilor Google Street View.