Țara unde 12% dintre violuri au ca victime bărbații!

De: Marian Andrei / 14.02.2014, 17:15
Țara unde 12% dintre violuri au ca victime bărbații!
Datele făcute publice marți de Guvernul britanic arată că 72.000 de bărbați sunt violați sau agresați sexual anual.

Cifrele arată că ponderea violatorilor care preferă bărbații este de 12%.

Ca urmare a acestei situații, Guvernul a decis, pentru prima oară în istoria sa, să aloce suma de 500.000 de lire sterline pentru servicii de consiliere adresate bărbaților agresați sexual.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

 Anunțul a fost făcut de ministrul Damian Green, care a mai arătat că, în afară de alocarea acestor fonduri și creșterea pedepselor pentru agresării sexuali, se are în vedere posibilitatea condamnării la închisoare pe viață pentru recidiviști.

„Trebuie să ajutăm victimele să facă față și, pe cât posibil, să se recupereze. În ciuda numărului mare de agresiuni sexuale comise împotriva lor, bărbații aleg să nu raporteze violul sau să ceară sprijin calificat. Trebuie să rupem tăcerea asupra acestui subiect care este considerat tabu”, a spus Green.

Baroneasa Newlove, Comisar al victimelor (funcție din care comunică ministerelor modul în care hotărârile justiției afectează victimele și martorii) a declarat, la rândul ei: „Nu trebuie subestimată durerea suferită de victimele acestor fapte barbare. Bărbați care au fost violați mi-au spus că au nevoie de mai mult sprijin și mă bucur că Guvernul ne-a ascultat”.

Aproximativ 91% dintre cei care au violat bărbați în 2011 au fost condamnați la închisoare, sentința medie fiind de opt ani și jumătate.