Taracila: PSD voteaza legea privind votul uninominal

Apropo.ro / 20.09.2007, 13:08
Taracila: PSD voteaza legea privind votul uninominal
Senatorul PSD Doru Ioan Taracila a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca social-democratii vor vota proiectul de lege privind introducerea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, chiar daca amendamentele propuse de ei nu vor fi acceptate. "În mod cert,

Senatorul PSD Doru Ioan Taracila a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca social-democratii vor vota proiectul de lege privind introducerea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, chiar daca amendamentele propuse de ei nu vor fi acceptate.

„În mod cert, saptamâna viitoare va intra în Senat (proiectul de lege – n.r.) si veti vedea ca PSD va sustine legea. Este adevarat ca, pentru a le demonstra, în final, noi nu ne cramponam de amendamentele noastre. Cred ca o sa ramâna surprinsi daca, în final, vom accepta sa votam legea chiar daca vor cadea toate amendamentele si atunci sa vedem daca doresc uninominal sau nu”, a declarat Taracila.

Doru Ioan Taracila, care este membru al Comisiei parlamentare comune pentru redactarea Codului electoral si principal initiator al amendamentelor depuse la aceasta comisie de social-democrati, a spus ca proiectul are „parti pozitive si parti negative”, iar propunerile social-democratilor vizeaza doar corectarea partilor negative.

El a respins afirmatiile presedintelui si vicepresedintelui comisiei, care acuzasera parlamentarii PSD de boicotarea lucrarilor comisiei si de faptul ca nu mai respecta întelegerea anterioara, de acceptare a proiectului Pro Democratia, propunând amendamente care ar duce la alt sistem electoral decât cel convenit de toti membrii comisiei.