Taraful Body&Soul feat. Daddy Fizz

Apropo.ro / 18.04.2005, 10:56
Taraful Body&Soul feat. Daddy Fizz
Am trait s-o auzim și pe asta! Cine ar fi banuit ca pana la urma avea sa se întample și așa ceva?! Noi cu siguranța nu! Și totuși, poate ca era inevitabil... Cu toate astea, gluma-i gluma, joaca-i joaca, dar muzica numai muzica nu mai este. În cazul celor de


Am trait s-o auzim și pe asta! Cine ar fi banuit ca pana la urma avea sa se întample și așa ceva?! Noi cu siguranța nu! Și totuși, poate ca era inevitabil… Cu toate astea, gluma-i gluma, joaca-i joaca, dar muzica numai muzica nu mai este.

În cazul celor de la Body&Soul, au existat destule comentarii, de-a lungul timpului, cum e și omenește, de altfel. Totuși, criticile au fost destul de finuțe. Deci, stilul lor nu era respins, ci pur si simplu mergea cu restul valului din industria autohtona. Cat despre versuri – se vazuse și mai rau. Dar cum ulciorul nu merge de mult prea multe ori la apa baieții au avut o sclipire.

Co-partener la aceasta nebunie cvasisinucigașa – nimeni altcineva decat „daca nu eu, atunci cine”. Titlul… operei – „Taraful”. Credem ca e de-ajuns. Ce cauta Fizz pe un single care se numește astfel și DE CE au scos Body&Soul o piesa cu doar 5-6 versuri? Asta nu e treaba noastra. Și oricum probabil ca nimeni nu ar putea oferi un raspuns destul de convingator.

Notta benne! Caci nu avem de-a face cu „veșnicul efervescent” care își poarta cu mandrie blana de bizon cu guler de… dihor, ci cu Daddy Fizz. Un fel de tata al fițelor care, în apariția sa „foarte” episodica, șade confortabil pe un jilț roșu, cu trabucul la purtator și fetele asemenea. Colac peste pupaza ne vinde și un pont de agațat: taraful, care face, se pare, minuni: „Daca bate pentru mine (n.r. inima) sa cante taraful bine!”

Cat despre mișcarea scenica, am observat ca se poarta figurile gen fitness și sariturile cat mai… elastice. Ah! Și un alt amanunt: extra-mini este din nou la moda, bineînțeles daca purtatoarea știe „sa-și miște motoru’/ Ca sa vada tot poporu'”… tot ce a mai ramas de vazut.

Daca va întrebați care-i, de fapt, toata faza cu „Taraful”, ei bine, recunoaștem ca am sesizat doua acorduri și jumatate de muzica… mai altfel, dar și apariția unui țambal de toata frumusețea. Și cine spunea ca muzica de petrecere și-a pierdut dintre adepți?!

Tags: