Targ cu podoabe si cristale, de Sfantul Valentin

Apropo.ro / 08.02.2008, 11:11
Targ cu podoabe si cristale, de Sfantul Valentin
In cadrul expozitiei cu vanzare vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale, esantioane de cristale, geme si roci.

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 8 – 10 februarie Targul de Sfantul Valentin, expozitie cu vanzare de podoabe, cristale si geme.

In cadrul acestei expozitii cu vanzare vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale. De asemenea, vor fi expuse esantioane de cristale, geme si roci apartinand colectionarilor Asociatiei Mineralogilor Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania precum si altor colectionari din Europa.

Florile de mina si gemele reprezinta fara exceptie unicate, ca si operele de arta, care insa nu pot fi contrafacute in nici un fel. Perfectiunea cristalelor si estetica esantionului, raritatea speciilor minerale, asociatia de minerale, dimensiunea cristalelor, habitusul si forma agregatelor si, in final, culoarea mineralelor reprezinta criterii care pot da o imagine pe cat de frumoasa pe atat de profesionala manifestarii gazduite de Muzeul National de Geologie.

Expozitia este deschisa zilnic in perioada 8 – 10 februarie, in intervalul orar 10.00 – 18.00. Pretul de acces este de 6 lei/adult si 3 lei/redus.