Târg de primăvară la Muzeul Național al Țăranului Român

De: Carmen Ulian / 14.03.2014, 16:30
Târg de primăvară la Muzeul Național al Țăranului Român
În acest weekend, are loc Târgul de Primăvară la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală. Intrarea este liberă.

Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează, în week-end-ul 14-16 martie, „Târgul de Primăvară”, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român din șos. Kiseleff nr. 3, unde vă așteaptă pe bucureșteni, de vineri pană duminică, între orele 10-00-18.00, peste 100 de producători, meșteri și artizani, negustori și tineri artiști.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și creatori de: ceramică, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, decorațiuni, căuce și ibrice; cu ii și marame; cu scoarțe și cergi; cu icoane și pristolnice, bijuterii, obiecte realizate din lană și croșetate, laolaltă meșteri vechi și tineri creativi. În curtea din spate veți putea face o întoarcere în timp, printre obiectele de antichități țărănești și nu numai.

Li se alatură producători cu: telemea, urdă, caș afumat, , brânză de burduf și în coajă de brad, cârnați și afumături tradiționale din carne de porc, curcan și vită din Maramureș, Sibiu, Buzău, Argeș, palinci și prăjiuri, cozonac, poale-n brâu, cafea la nisip și plăcinte.

De post puteți târgui: zacuști, siropuri și dulcețuri fel de fel din Argeș, Bacău, Dâmbovița și Maramureș, miere și produse apicole, mere, nuci și poame, turtă dulce și covrigi. Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni și produsele Topoloveana, fără zahăr adăugat, cu oferte de primăvară.

Gospodine pricepute din Dâmbovița gătesc la ceaun mâncăruri de post (sarmale, fasole, tocăniță de legume), grătare și mămăligă, păstrav, novac, lipie dâmbovițeană și bunătăți fel de fel.

Gurmanzi sau iubitori de frumos, colecționari și amatori de artă și bună dispoziție, vă așteptăm pe toți, din 14 până în 16 martie, de dimineața până seara, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român!

Cum spuneam… Intrarea este liberă!