Târg de Sf. Dumitru în Parcul Lumea Copiilor, până pe 2 noiembrie

De: Carmen Ulian / 24.10.2014, 14:48
Târg de Sf. Dumitru în Parcul Lumea Copiilor, până pe 2 noiembrie
Târgul de Sfântul Dumitru din Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4 al Capitalei, rămâne deschis până pe 2 noiembrie.

Aici s-au instalat deja aproximativ 200 de producători sosiți din toate colțurile țării cu tot felul de bunătăți: mezeluri și brânzeturi tradiționale, murături, zacuscă, pâine în țest, dulciuri de casă, plăcinte, conserve preparate după rețete inedite, dar și fructe și legume de sezon.

Totodată, la târg sunt prezenți alți zeci de producători de fructe și legume care vor expune fructe și legume de sezon, la prețuri pentru orice buzunar, astfel încât gospodinele vor avea de unde alege cele necesare preparării conservelor de iarnă.

De la eveniment nu vor lipsi concursurile organizate ad-hoc, plecând de la provocări gastronomice lansate de organizatori participanților, precum CEA MAI MARE PLĂ‚CINTĂ‚ CU DOVLEAC (de 30 de metri lungime), gătită de gospodine și gustată apoi de toți pofticioșii.

Și tot în premieră, va fi preparat un vițel la proțap, dar și CEL MAI MARE COZONAC ( de 1,5metri în diametru). În același timp, amatorii dulciurilor de casă vor fi îmbiați cu multe alte surprize, urmând să se „îndulcească” cu plăcinte de vișine, caise, dulcețuri din fructele specifice anotimpului, dar și ciocolată de casă, clătite sau cozonaci.

Bineînțeles că de la Târg nu vor lipsi atracțiile principale ale Toamnei- tradiționalul must și pastrama la grătar, din care vor putea gusta toți cei prezenți.

Ziua de duminică, 26 octombrie, Ziua Sfântului Dumitru, este dedicată în mod special celor care își aniversează ziua onomastică, Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone invitându-i pe toți cei care poartă numele de Dumitru, Dumitra, Dumitrița, Demetra sau Mitică, să se bucure de ultima recoltă a toamnei și să petreacă într-o atmosferă de Sărbătoare și Tradiție.

Duminică, 26 octombrie, între orele 10.00 – 12.00, în Parcul Lumea Copiilor, zona Foișor, Primăria Sectorului 4, prin Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, organizează un eveniment cultural – artistic și educativ, intitulat „Bucur EȘTI”, manifestare prilejuită de Praznicul Sfântului Dumitru – Ocrotitorul Bucureștiului.

În acest sens, va fi prezentat un program de divertisment cu și pentru copii, care include momente artistice – cântece și dansuri, susținute de membrii cluburilor reunite în cadrul Centrului Cultural.

Micuții vor petrece momente agreabile în aer liber, vor primi baloane colorate, atmosfera distractivă fiind întreținută de actori – animatori. Desigur, jocurile vor fi și instructive, copiii fiind antrenați în diverse activități în cadrul atelierelor de creație tematice.