Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Țăranului din București

Apropo.ro / 04.12.2013, 13:00
Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Țăranului din București
În acest weekend, la Muzeul Țăranului Român din București, va avea loc Târgul de Sfântul Nicolae unde vizitatorii vor avea parte de multe surprize.

De vineri până duminică, de la 10.00 la 18.00, meșterii sunt pregătiți cu ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe și chimire.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

De asemenea, bucureștenii pot cumpăra curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, furci, pipernițe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, cahle, clopoței, zurgălăi și sorcove.

Nici produsele alimentare nu lipsesc de la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală: turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, cofeturi, kürtÅ‘s kalács, țuică și vin.

Totodată, vineri, de la ora 10.30, copiii se vor putea bucura de spectacolul „Puck” susținut de Asociația pentru Teatru și Carte (PETEC), la Studioul Horia Bernea. „Puck” este o poveste plină de umor cu spiriduși, zâne mirifice și poznașe, poțiuni magice și transformări spectaculoase. Regia spectacolului este semantă de Cosmin Șofron, iar scenariul și distribuția sunt semnate de Andreea Sandu/ Sânziana Tarța și Smaranda Găbudeanu.

De asemenea, sâmbătă, de la ora 12.00, are loc spectacolul „Poveste din Nord”. Povestea Omulețului de turtă dulce se naște în mâinile doamnei Crăciun, care frământă aluatul pentru prăjitura preferată a Moșului. Regia îi aparține Anei Crăciun, iar din distribuție fac parte Ana Cucută, Romina Boldașu, Gabriel Vodnar și Smaranda Găbudeanu.

Prețul biletului de intrare la spectacole este de 12 lei, iar prețul biletului de intrare la târg este de 8 lei (întreg) și 4 lei (elevi, studenți, pensionari).