Târgul „Crăciunul în bucate” în Parcul Unirii din Capitală, între 12 și 23 decembrie

De: Carmen Ulian / 11.12.2014, 15:00
Târgul
ârgul de produse culinare și cadouri "Crăciunul în bucate" va avea loc între 12 și 23 decembrie în Parcul Unirii din Capitală, reunind produse tradiționale internaționale.

Timp de 12 zile, între 12 și 23 decembrie, vizitatorii târgului „Crăciunul în bucate” se pot aproviziona de la târg cu produse tradiționale, pentru mesele de Crăciun și Revelion, aduse de la ferme din apropierea Bucureștiului, din Brașov și Prahova, dar și cu mâncăruri și preparate din bucătăriile altor țări: Grecia, Italia, Turcia și Iran.

În Parcul Unirii vor fi amenajate și mini-restaurante unde se vor pregăti pe loc, pe grătare și în ceaune, diferite mâncăruri tradiționale românești: pomana porcului, diverse tochituri, fasole cu ciolan, pește pe grătar pentru zile cu dezlegare la pește, dar și din bucătării internaționale: iraniană, italiană, turcească, grecească.

Pe lângă produsele culinare vizitatorii vor putea cumpăra cadouri diverse de la decorațiuni de sezon, produse vestimentare, accesorii și bijuterii handmade.

În fiecare seară, vor fi organizate spectacole de colinde populare, instrumentale și vocale, dansuri și muzică populară din zonele Munteniei, Bucovinei și Maramureșului, precum și momente culturale din Grecia.

De asemenea, în cadrul târgului, vor fi organizate acțiuni caritabile.

Pe parcursul celor 12 zile, copiii vor putea participa la ateliere de pictură pe ceramică, confecționarea decorațiunilor pentru brad din bețe de înghețată și din cartoane de ouă, felicitări și colaje pentru Moș Crăciun, braduți din hârtii de cupcake, reni din role de carton sau la atelierul de decorat turta dulce.

Copiii vor avea parte și de spectacole de teatru cu tematică de sezon.

Intrarea la târgul „Crăciunul în bucate” este liberă, evenimentul fiind accesibil publicului, zilnic, între orele 12.00 și 22.00.