Târgul de Crăciun ”Calitate și tradiție pentru români” găzduit de MADR, 18 – 21 decembrie

De: Carmen Ulian / 17.12.2014, 11:00
Târgul de Crăciun ''Calitate și tradiție pentru români'' găzduit de MADR, 18 - 21 decembrie
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui Târgul de Crăciun 'Calitate și tradiție pentru români'', în curtea instituției, în perioada 18 - 21 decembrie, eveniment în cadrul căruia vizitatorii vor putea găsi produse alimentare tradiționale atestate și ecologice certificate, potrivit unui comunicat al instituției.

„În pragul Sfintelor Sărbători de Crăciun, vizitatorii sunt invitați să redescopere gustul bucatelor de altădată al brânzeturilor din Brașov — telemea de vacă, brânză de burduf, caș, cașcaval, telemea de oaie, urdă — sau al celor din Botoșani — cașcaval de Vlăsinești, caș și brânză ca la bunica, ce se potrivesc foarte bine cu pâinea tradițională. Iubitorii de pește pot găsi produsele aduse de la Tulcea: salată cu icre de crap sau știucă, sardeluțe marinate în ulei, pastramă și batog de somn de crap argintiu sau de somn. Păstrăvul afumat în cobză de brad din Prahova se va regăsi, de asemenea, între produsele expuse”, se spune în comunicatul ministerului.

Totodată, toți cei care vor trece pragul Târgului de Crăciun organizat de MADR vor găsi preparate din carne pregătite după rețete moștenite din străbuni, precum lebăr sau tobă de casă, drob, cârnați de porc, caltaboș cu orez, mititei, slănină cu boia, patricieni din carne de oaie afumați, mușchi crud — afumat, jambon cu os afumat sau bunătăți aduse de la Buzău, precum mici de casă, piept de porc crud afumat, mușchi țărănesc crud afumat, cârnați de casă afumați de porc, cârnați de Pleșcoi cruzi și uscați, babic, ghiuden, pastramă de oaie.

Printre produsele care vor încânta vizitatorii târgului MADR se vor afla Magiunul de prune de Topoloveni, care beneficiază de certificare de calitate europeană „Indicație geografică Protejată — IGP”, prunele uscate de Leleasca (Olt) sau țuica din Argeș. Nu au fost uitați nici iubitorii de dulcețuri și siropuri. Aceștia vor putea găsi produse din Covasna, precum siropuri de muguri de brad sau flori de soc, dulceață de afine, de zmeură ori de mure.