Tariceanu a reorganizat Departamentul pentru Lupta Antifrauda

Apropo.ro / 31.07.2007, 15:50
Tariceanu a reorganizat Departamentul pentru Lupta Antifrauda
Departamentul pentru Lupta Antifrauda a fost reorganizat prin decizie a premierului Tariceanu, urmând sa functioneze în continuare în structura Cancelariei primului-ministru si având calitatea de organ de constatare a neregulilor în utilizarea fondurilor UE, conform Codului de

Departamentul pentru Lupta Antifrauda a fost reorganizat prin decizie a premierului Tariceanu, urmând sa functioneze în continuare în structura Cancelariei primului-ministru si având calitatea de organ de constatare a neregulilor în utilizarea fondurilor UE, conform Codului de Procedura Penala.

Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF), cu atributii în protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene în România si verificarea modului de utilizare a fondurilor acordate de UE, are dreptul sa solicite tuturor institutiilor si autoritatilor publice implicate, precum si persoanelor fizice sau juridice, indiferente daca sunt cu capital de stat sau privat, documentele si informatiile necesare, acestea având obligatia de a le pune imediat la dispozitie.

În cazul unei „imposibilitati temporerare” în furnizarea acestora, firmele au obligatia sa raspunda corespunzator si complet în cel mult zece zile de la data solicitarii, cu indicarea motivelor pentru care nu au putut raspunde de îndata solicitarilor DLAF. Neîndeplinirea acestei obligatii atrage raspunderea penala, administrativa, disciplinara sau civila, se arata în decizia premierului.

Angajatii DLAF vor fi salarizati în continuare conform prevederilor legale aplicabile personalului din aparatul de lucru al Guvernului.

Pâna în luna aprilie, departamentul a functionat în subordinea ministrului delegat pentru controlul programelor cu finantare internationala, post desfiintat odata cu reorganizarea Guvernului.

Mediafax