Tariceanu, deceptionat de atitudinea Chisinaului

Apropo.ro / 14.12.2007, 11:04
Tariceanu, deceptionat de atitudinea Chisinaului
Calin Popescu Tariceanu a declarat ca este deceptionat de atitudinea autoritatilor de la Chisinau in legatura cu cei doi diplomati romani.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, ca este deceptionat de atitudinea autoritatilor de la Chisinau in legatura cu cei doi diplomati romani declarati persona non grata.

Seful Executivului a participat, vineri dimineata, la un mic dejun de lucru al Partidului Liberal Democrat European, urmat de o scurta declaratie de presa.

Tariceanu a fost intrebat cum comenteaza evolutia situatiei de la Chisinau legata de subiectul celor doi diplomati romani.

„Cred ca Guvernul si presedintele Moldovei nu au viziunea necesara pentru a intelege modul cum o tara precum Moldova trebuie sa-si cladeasca drumul spre Uniunea Europeana. Din partea Romaniei va exista permanent o disponibilitate pentru a ajuta Moldova pentru a ajunge intr-o zi sa poata adera la structurile UE indeplinind criteriile necesare de aderare”, a spus Tariceanu.

Potrivit acestuia, actiuni precum cele recente ale autoritatilor de Chisinau „nu vin in spiritul politicilor pe care Romania le-a adresat Moldovei – incercarea de a construi o relatie bazata pe incredere, prietenie si colaborare„.