Tariceanu participa la dezbaterea privind taxa auto

Apropo.ro / 17.12.2007, 09:18
Tariceanu participa la dezbaterea privind taxa auto
Premierul Calin Popescu Tariceanu va participa, luni, la dezbaterea politica din Camera Deputatilor privind taxa de inmatriculare auto.

Premierul Calin Popescu Tariceanu va participa, luni, la dezbaterea politica din Camera Deputatilor privind taxa de inmatriculare auto, organizata de Biroul Permanent la solicitarea grupului parlamentar al PD.

Secretarul Camerei Valeriu Zgonea a anuntat, miercuri, ca dezbaterea va dura o ora si jumatate si la ea vor participa, pe langa deputati, si membri ai Guvernului, ministrul Finantelor sau primul-ministru.

Zgonea a adaugat ca in urma acestei dezbateri Camera Deputatilor nu va lua o decizie. "Este doar o dezbatere politica conform Regulamentului, nu va fi luata nicio decizie", a adaugat Zgonea.

El a mai spus ca si grupul parlamenar PC a facut o solicitare de dezbatere publica privind taxa de prima inmatriculare, iar ea a fost "conexata" cu cea a PD.

Presedintele PD, Emil Boc, a cerut, joi, suspendarea si anularea taxei de prima inmatriculare, considerata "abuziva si nelegala", si returnarea sumelor platite de cetateni.

Guvernul a anuntat ca va modifica taxa de prima inmatriculare, prin ordonanta de urgenta, pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piata a masinii, urmand sa fie redefinit termenul de masina noua si sa fie introdusa o procedura de contestare pentru persoanele care se considera nedreptatite.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an, cand au fost eliminate accizele platite la importul si achizitia autoturismelor de pe piata interna. Taxa se calculeaza in functie de capacitatea motorului, de standardele de emisii si de vechimea autovehiculului.

Â