Tăriceanu: PLD, un partid inițiat de persoane ale regimului ceaușist

Apropo.ro / 28.12.2006, 13:45
Tăriceanu: PLD, un partid inițiat de persoane ale regimului ceaușist
Partidul Liberal Democrat, inițiat ca o formațiune de buzunar pentru PD de persoane politice reșapate, care țin de vechiul regim ceaușist, nu poate reprezenta o variantă reală pe scena politică și o amenințare la adresa

Partidul Liberal Democrat, inițiat ca o formațiune de buzunar pentru PD de persoane politice reșapate, care țin de vechiul regim ceaușist, nu poate reprezenta o variantă reală pe scena politică și o amenințare la adresa Partidului Național Liberal,a afirmat, joi, liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu.

El a caracterizat PLD, într-un interviu acordat postului național de radio, ca fiind „un surogat”, parte a unei construcții menite să creeze confuzie și să „torpileze” Partidul Național Liberal și a apreciat că, prin colaborarea cu această formațiune, Partidul Democrat lansează semnale confuze și regretabile.

„Eu nu cred că persoane politice reșapate, care țin mai degrabă de vechiul regim ceaușist, mai pot astăzi să reprezinte o alternativă reală pentru România europeană. Sigur că, dacă ne uităm pe scena politică, mai găsim astfel de personaje și nu o să scăpăm de ele decât odată cu dispariția lor biologică, dar eu nu cred că persoane care astăzi încearcă să construiască această formațiune de buzunar pentru PD – mă refer la PLD, platforma Stoica-Stolojan -, reprezintă cu adevărat o forță politică sau un partid politic. Este un fel surogat și nu face parte decât dintr-o construcție menită să creeze confuzie și, evident, să torpileze, dacă se poate, PNL”, a spus Tăriceanu.

Mediafax