Tariceanu: Propunerile facute de Basescu nu sunt serioase

Apropo.ro / 07.06.2007, 13:46
Tariceanu: Propunerile facute de Basescu nu sunt serioase
Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, la finalul sedintei Biroului Politic Central al formatiunii, ca propunerile presedintelui Traian Basescu sunt "nesincere", exprimându-si totodata "regretul" ca seful statului "nu-si foloseste energiile pentru a ajuta

Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, la finalul sedintei Biroului Politic Central al formatiunii, ca propunerile presedintelui Traian Basescu sunt „nesincere”, exprimându-si totodata „regretul” ca seful statului „nu-si foloseste energiile pentru a ajuta România”.

„Sedinta Biroului Politic Central al PNL a fost destinata unei consultari a colegilor si, în final, adoptarii unei hotarâri în ce priveste situatia politica actuala si modul în care se pozitioneaza PNL în aceasta situatie de conflict generata de presedintele Traian Basescu. Regret ca presedintele nu-si foloseste energiile pentru a ajuta România. Cred ca asta e problema României”, a declarat premierul.

De asemenea, liderul PNL a afirmat ca propunerile presedintelui nu sunt serioase si realiste.

„Cred ca sunt nesincere pentru ca ni se propune sa refacem Alianta D.A., când ar fi fost firesc s-o mentinem, dar, din pacate, presedintele a facut toate eforturile ca sa distruga aceata Alianta”, a adaugat Tariceanu.

Potrivit unor surse din partid, au fost si voci care au sustinut în sedinta BPC ca nu ar trebui ca PNL sa fie prezent la consultarile de vineri de la Cotroceni. Vicepresedintele Puiu Hasotti ar fi sustinut ca liberalii ar trebui sa se prezinte la Cotroceni, sa-i spuna presedintelui punctul de vedere si sa plece, fara a mai asculta si replica sefului statului.

În final, s-a decis ca PNL sa participe la discutiile de la Palatul Cotroceni cu o echipa de cinci vicepresedinti: Norica Nicolai, Dan Radu Rusanu, Ludovic Orban, Crin Antonescu si Teodor Atanasiu.

Premierul Tariceanu i-a transmis, joi, o scrisoare presedintelui Traian Basescu în care declina invitatia la consultari la Cotroceni si îl acuza pe acesta ca modul în care îsi promoveaza ambitiile politice face parte dintr-o „intriga meschina”, menita sa îi satisfaca setea de putere. „Ar trebui sa va amintesc, din nou, de respectarea Constitutiei, a intereselor României, dar dându-mi seama ca e inutil, o sa va spun exact ce-i spun baietelului meu atunci când nu e cuminte: Ai grija cum te porti! Daca nu poti face ceva util, stai în banca ta!”, se arata în finalul scrisorii lui Tariceanu.

Mediafax