Tarifele de roaming în UE, eliminate de la 15 decembrie 2015

De: Carmen Ulian / 19.03.2014, 15:00
Tarifele de roaming în UE, eliminate de la 15 decembrie 2015
Reforma din telecomunicații, care prevede, printre altele, eliminarea tarifelor de roaming iîn UE a fost aprobată de Comitetul pentru Industrie, Cercetare și Energie al Parlamentului European.

Tarifele de roaming în Uniunea Europeană vor fi eliminate de la 15 decembrie 2015, și nu de la 1 iulie 2014,scrie incont.ro.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Comisia Europeană a adoptat, la 11 septembrie 2013, un plan de reformă în domeniul pieței telecomunicațiilor, având ca obiectiv simplificarea normelor UE pentru operatorii de telecomunicații, eliminarea de pe piață a tarifelor majorate pentru roaming, protejarea neutralității internetului, noi drepturi pentru consumatori și mai multă siguranță pentru investitori.

Pentru a proteja companiile telecom față de „folosirea abuzivă” a serviciilor de roaming, membrii ITRE au solicitat CE să propună o serie de măsuri care să permită firmelor să aplice tarife în situații excepționale. Aceste tarife vor fi însă sub nivelul celor aplicate în prezent.

Totodată, Comitetul pentru Industrie, Cercetare și Energie a decis interzicerea practicilor de blocare sau de încetinire a conținutului de internet.