Țările calificate în finala Eurovision 2014

De: Marian Andrei / 07.05.2014, 10:30
Țările calificate în finala Eurovision 2014
Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda și Islanda sunt cele 10 țări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marți, de semifinala 1 care s-a desfășurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Cele 16 țări care au evoluat în prima semifinală a Eurovision 2014, marți, pe scena B&W Hallerna din Copenhaga, au fost în ordinea intrării în concurs: Armenia, Letonia, Estonia, Suedia, Islanda, Albania, Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Belgia, Republica Moldova, San Marino, Portugalia, Olanda, Muntenegru și Ungaria.

Cei 10 finaliști – desemnați pe baza votului telespectatorilor și a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură – au fost anunțați într-o ordine întâmplătoare.

Un număr de 37 de țări participă la ediția din acest an a Eurovision. Marea finală a competiției va avea loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Eurovision Song Contest 2014 se desfășoară în Copenhaga, după ce ediția de anul trecut a concursului a fost câștigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.