Tarom va introduce tarife intermediare pe unele rute interne

Apropo.ro / 29.11.2006, 10:44
Tarom va introduce tarife intermediare pe unele rute interne
Tarom va introduce tarife intermediare pentru unele destinatii dupa încheierea perioadei în care pretul biletelor pe rutele interne este redus la jumatate, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Depinde de raspunsul pietei daca vom mentine actualele tarife

Tarom va introduce tarife intermediare pentru unele destinatii dupa încheierea perioadei în care pretul biletelor pe rutele interne este redus la jumatate, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

„Depinde de raspunsul pietei daca vom mentine actualele tarife reduse pe rutele interne. Pe unele rute s-ar putea reveni la unele tarife intermediare”, a precizat Berceanu.

El a aratat ca, dupa o scadere initiala a încasarilor determinata de promovarea slaba a reducerii tarifelor, încasarile Tarom au început sa creasca.

„Nu era de asteptat sa aiba loc imediat o crestere a cererii pentru ca nu am putut face un efort publicitar foarte mare. Pâna când oamenii au aflat ca biletele vor avea preturi mai pamântene a trecut o perioada. Raspunsul este acum încurajator si credem ca vom putea mentine acest nivel al tarifelor pe anumite rute”, a mai spus Berceanu.

Directorul de operatii la sol al Tarom, Doru Columb, a declarat, în urma cu doua saptamâni, agentiei MEDIAFAX, ca încasarile companiei s-au diminuat dupa reducerea tarifelor cu 50% pentru zborurile interne, desi operatorul de transport aerian miza pe cresterea vânzarilor, prin atragerea unui numar suplimentar de pasageri.

El a precizat ca, din datele preliminare, a reiesit ca încasarile au fost mai mici dupa aplicarea reducerii de pret la bilete si ca pe unele rute, precum Bucuresti – Timisoara sau Bucuresti – Cluj-Napoca, nu se impunea aplicarea acestei masuri, pentru ca avioanele erau oricum pline.

Oficial, Tarom sustine ca nu poate face o evaluare a încasarilor pâna la finalizarea perioadei pentru care a fost anuntata reducerea de preturi pe cursele interne, desi compania dispune de un sistem informatic performant, a anuntat noile tarife si cunoaste atât numarul biletelor, cât si rutele pe care au fost eliberate.

Tarifele pentru cursele interne sunt reduse la jumatate, în intervalul 1 noiembrie – 15 decembrie.

Mediafax