Tarta cu masline și cașcaval

Apropo.ro / 29.03.2006, 15:48
Tarta cu masline   și cașcaval
Ingrediente pentru 4 porții 400 g faina, 90 g unt, 2 oua, 150 g masline negre și verzi fara samburi, 300 g cașcaval ras, 2 linguri patrunjel tocat, 1 lingura rozmarin tocat, 150 ml smantana, sare, piper. Preparare Se framanta un aluat din faina, 50 g unt, un ou, o

Ingrediente pentru 4 porții
400 g faina, 90 g unt, 2 oua, 150 g masline negre și verzi fara samburi, 300 g cașcaval ras, 2 linguri patrunjel tocat, 1 lingura rozmarin tocat, 150 ml smantana, sare, piper.

Preparare
Se framanta un aluat din faina, 50 g unt, un ou, o lingurița sare, 200 ml apa calduța și se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se taie cuburi maslinele. Cașcavalul ras, oul ramas, patrunjelul, rozmarinul și smantana se amesteca, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Se întinde o foaie de aluat pe planșeta tapetata cu faina, se așaza apoi într-o forma de tarta unsa. Se topește restul de unt, se unge foaia, se presara deasupra cubulețe de masline și amestecul de cașcaval. Se coace 30 de minute, la 180 grade C. Se servește cu vin roșu.