Tarta de ciocolata

Apropo.ro / 21.05.2004, 10:42
Tarta de ciocolata
Ingrediente pentru 4 portii: 200 g ciocolata, 150 g unt, 100 g migdale crude macinate, 100 g zahar, 3 oua. Preparare: Se pune la topit, în bain-marie, jumatate din cantitatea de ciocolata împreuna cu 100 g unt. Separat, se bat galbenușurile de ou cu zaharul pana capata consistența

Ingrediente pentru 4 portii:
200 g ciocolata, 150 g unt, 100 g migdale crude macinate, 100 g zahar, 3 oua.

Preparare:
Se pune la topit, în bain-marie, jumatate din cantitatea de ciocolata împreuna cu 100 g unt. Separat, se bat galbenușurile de ou cu zaharul pana capata consistența cremoasa. Se adauga migdalele macinate și ciocolata fluidificata, batandu-se permanent. La sfarșit, se adauga, puțin cate puțin, albușurile de ou batute spuma tare și se amesteca pana se încorporeaza perfect.

Se toarna compoziția obținuta într-o forma unsa cu unt și se coace, la temperatura potrivita, cca 35 de minute. Se pun restul de ciocolata și restul de unt la topit în bain-marie, dupa care se toarna deasupra tartei coapte. Cu ajutorul unei furculițe se imprima diverse ornamente pe suprafața tartei. Se servește dupa ce sta 2-3 ore la rece.