Ingrediente pentru 6 portii:
1 blat de tort (gata preparat), 100 g sirop de zahar, 800 g înghețata de fructe (gata preparata), capșune (proaspete sau din dulceața), 2 caise (proaspete sau din compot), 1 piersica (proaspata sau din compot), 3 prune (proaspete sau din compot), 3 felii de ananas, 1 mar verde, 1 paharel de rom.
Preparare
Se taie blatul de tort în doua felii. Felia de baza se așaza pe un platou și se stropește cu siropul de zahar amestecat cu rom. Deasupra se întinde în strat uniform înghețata de fructe și se acopera cu cea de a doua felie de blat, care se stropește și ea cu sirop.
Blatul astfel pregatit se pune la congelator pana în momentul servirii. Între timp, se pregatesc fructele. Se curața merele de casuța cu samburi și se taie cubulețe sau felii subțiri. Se procedeaza la fel cu restul fructelor. Daca sunt proaspete, se îndeparteaza samburii sau coaja, iar daca sunt din compot, se scurg de zeama, dupa care fructele sunt taiate bucațele sau feli subțiri.
Exact în momentul servirii, se așaza deasupra tartei, avand grija sa fie frumos distribuite pe toata suprafața ei. Se servește imediat, pentru a nu se decongela înghețata din mijlocul blatului.