Tata Puiu arata cu degetul spre Nașu’ Blaturilor

Apropo.ro / 10.10.2008, 10:01
Tata Puiu arata cu degetul spre Nașu' Blaturilor
Anghel Iordanescu a facut dezvaluiri incendiare din culisele fotbalului romanesc.

Anghel Iordanescu a facut dezvaluiri incendiare din culisele fotbalului romanesc, din perioada in care el era selectionerul nationalei.

Intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, Iordanescu spune ca Mircea Sandu stia de meciurile strategice din Liga I, dar nu a luat nicio masura.

"Am avut o discutie aprinsa cu Mircea Sandu inainte de meciul Iugoslavia – Romania (n.r. – in aprilie 1996, scor 1-0). N-am mers la Belgrad. Am protestat astfel fata de meciurile strategice din campionat. O parte din presedintii de cluburi nu se pricep la fotbal, iar altii se pricep, dar la meciuri strategice. I-am zis lui Sandu: ‘Nu se mai poate, sunt prea multe meciuri dubioase’! . Iar el imi spunea ca nu sunt dovezi si ca le spunea presedintilor de club in Comitetul Executiv sa se mai potoleasca. Cand am plecat de la Federatie, am luat cu mine toate dosarele intocmite in timp de secunzii mei: Stefanescu, Balint, Rotariu. Acestia mergeau la meciuri si faceau fise despre jucatorii pe care-i urmaream, pentru a fi convocati la nationala. Unde erau meciuri suspecte, scriau atat: „Blat“!", a dezvaluit Iordanescu in EVZ.

Nasul i-a replicat pe un ton dur fostului selectioner si a negat orice implicare a sa in "blaturile" care se faceau in acea perioada in fotbalul romanesc.

"Habar n-am! Acum aflu despre existenta acelor fise! Nu mi-am bagat nasul in dosare, fiindca acolo erau chestiuni tehnice. In mod sigur, mie nu mi-au fost prezentate niciodata hartiile. Al naibii Tete! Nu mi-a zis niciodata de fisele alea! Si e un fel de ruda cu mine! Oricum, ele nu puteau fi considerate probe pentru penalizarea echipei. Sunt chestiuni subiective, nu probe. De ce vorbeste acum Iordanescu? De ce da el sfaturi altor antrenori, ca el n-a batut niciodata Franta? Ar fi mai bine sa taca!", a spus Sandu.

Imagine: Mediafax Foto