Tataee (B.U.G. Mafia): „Drogurile ajută actul artistic”

De: Mia Nicolescu / 12.10.2013, 12:15
Tataee (B.U.G. Mafia):
Tataee, unul dintre membrii trupei B.U.G. Mafia, susține că foarte multe dintre hit-urile apărute de-a lungul anilor au fost produse, înregistrate și compuse sub influența masivă a drogurilor.

Astăzi, 12 octombrie 2013, B.U.G. Mafia, una dintre cele mai reprezentative trupe din muzica românească postdecembristă, aniversează 20 de ani de la înființare.

Tataee (Vlad), Uzzi (Alin) și Caddy (Dragoș) au acordat cu aceată ocazie un interviu în care vorbesc despre cele două decenii de „poezie de stradă” care și-au pus amprenta asupra întregii societăți românești, despre începuturi, cultura hip-hop, Paraziții, marijuana și relația cu presa.

Cred că, în general, drogurile ajută actul artistic. Că nu ajută fizicul și psihicul persoanei, asta e partea a doua, dar foarte, foarte multe dintre piesele foarte populare de-a lungul întregii istorii a muzicii au fost produse, înregistrate și compuse sub influența masivă de droguri”, a spus Tataee.

Cât despre averea pe care mulți își imaginează că o au datorită albumelor vândute și a turneelor, componentul trupei B.U.G. Mafia mărturisește ca nici el, nici colegii lui nu se pot considera niște oameni bogați.

Dacă nu te prostituezi, e greu sa faci bani ca artist. Din punctul meu de vedere, ca artist sau ca rapper, nu pot să cânt la nunți sau la botezuri. Pentru că sunt un rapper care are un mesaj destul de serios, un mesaj social, antipolitic, de protest. Atunci nu am posibilitatea să umplu un calendar așa cum face un artist pop care merge și cântă și la botezuri, și la nunți, și la petreceri private, și la evenimente făcute de primării în aer liber. Repet, sunt oameni care au făcut bani serioși, în România, din muzică. Dar nu s-au uitat deloc la calitatea actului lor artistic. E greu să faci bani în România. Din punct de vedere financiar nu suntem cele mai fericite exemple. Poate ca succes. Realist vorbind, nu am făcut atât de mulți bani încât să ne îmbogățim. Nu suntem atât de bogați, nu suntem bogați, de fapt. Majoritatea banilor pe care i-am făcut i-am reinvestit ca să funcționeze lucrurile. N-am strâns averi”, a mai spus Tataee.

Citește continuarea interviului pe Adevărul.ro!