„Tatăl meu e cel mai tare”, un nou scurt metraj MediaPro Pictures

Apropo.ro / 23.11.2011, 12:15
Filmările pentru cel mai nou scurtmetraj produs de MediaPro Pictures, "Tatăl meu e cel mai tare", în regia lui Radu Potcoavă, au început, în Bucureşti.

radu potcoava, regizorul filmuluiFilmările pentru scurtmetrajul „Tatăl meu e cel mai tare” au debutat vineri, într-un apartament din Bucureşti.
Filmul prezintă viaţa aparent banală a unei familii din cartierul Colentina, măcinată de probleme financiare. Tavi (Gavril Pătru) şi Cati (Ioana Flora) sunt pe punctul de a pierde apartamentul în care locuiesc, din cauza datoriilor. Andrei, unicul lor fiu, este într-o perioadă de rebeliune şi nimereşte în cele mai periculoase anturaje. Tavi îl surprinde cu un interlop şi este nevoit să intervină, chiar dacă acest lucru presupune să apeleze la cei mai mari mafioţi, pentru care, în tinereţe, Tavi a făcut închisoare, şi să îşi pună familia în pericol.

„În primul rând, m-a atras scenariul. Apoi, mi-a plăcut felul în care am lucrat cu Radu Potcoavă la probă şi mi-a plăcut amestecul de fragilitate şi forţă pe care îl are Cati, personajul meu, dragostea pe care le-o poartă copilului şi soţului deopotrivă. Povestea unor părinţi de copil adolescent m-a pus pe gânduri, având copii la rândul meu”, povesteşte Ioana Flora despre rolul ei din film.

Regia scurtmetrajului este semnată de Radu Potcoavă, care, în 2007, a fost nominalizat la premiile Gopo pentru lungmetrajul „Happy End”, iar în 2000 a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la CineMAiubit.
Regizorul vorbeşte despre propriul scenariu: „Aveam 13 ani când am descoperit că tatăl meu e cel mai tare. N-avea banii lui Costică Dragonu şi nici maşina lui Grozavu (personaje în film). Avea un serviciu, o casă şi o familie. Atât. Însă, pentru mine şi mama, era în stare să se bată cu o mie de Dragoni şi de Grozavi. Primul pumn pe care el l-a dat pe stradă pentru mine a contat mai mult decât orice. Era felul lui, stângaci şi bărbătesc, de a-mi spune cât de mult ţine la mine. Că uneori trebuie să loveşti ca să îţi protejezi familia. Şi că viitorul se clădeşte în altă parte decât pe stradă, acolo unde banii se câştigă uşor, dar se plătesc cu libertatea”.

Filmările pentru acest scurtmetraj se vor încheia la sfârşitul săptămânii şi se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti.
„Tatăl meu e cel mai tare” este al doilea scurtmetraj produs de MediaPro Pictures, după „Bora Bora”, în regia lui Bogdan Mirică, câştigător al secţiunii dedicate în cadrul Festivalului de Film Transilvania (TIFF) şi selecţionat la festivaluri de prestigiu, precum cele de la Locarno, Varşovia şi Salonic.