Tații implicați cresc copii de mare succes

De: Mihaela Enache / 06.09.2013, 14:10
Tații implicați cresc copii de mare succes
Copiii a căror tați sunt implicați în creșterea lor au abilități sociale mai bune, mai multe relații de succes, stimă de sine mai puternică, mai mult auto-control și note mai mari decât cei a căror tați sunt mai puțin preocupați de copiii lor.

Aceștia sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili să ajungă supraponderali, penalizați la școală sau bătăuși, să ia droguri, să se angajeze în comportamente sexuale riscante sau crimă.

Pe măsură ce tații își asumă un rol mai activ ca părinți, se observă o creștere a beneficiilor din partea copiilor, arată un raport din cadrul unui proiect ce analizează influența tatălui în viața copilului, din cadrul Universității Australiei de Vest.

Raportul, „Cum tații și figurile paterne pot modela sănătatea și bunăstarea copilului”, a revizuit toate cercetările publicate în ultimul deceniu cu privire la influența părinților.

Liderul proiectului, Bruce Gibson, a spus că tații sunt extrem de influenți, deoarece copiii sunt mult mai sensibili la ceea ce cred tații lor despre ei.