Tatuajele produc cancer! Adevar sau minciuna?

De: Marian Andrei / 02.09.2011, 17:55
Tatuajele produc cancer! Adevar sau minciuna?
Fumatul, consumul de bauturi alcoolice, expunerea prelungita la soare, telefoanele mobile - toate acestea sunt considerate factori care determina aparitia cancerului. In curand, se pare ca li se va alatura si tatuatul.

Food and Drug Administration, organizatia americana care se ocupa de avizarea medicamentelor si alimentelor, a deschis recent o investigatie referitoare la toxicitatea vopselurilor folosite la realizarea tatuajelor.

Motivul il reprezinta numeroasele recente studii care arata ca aceste vopseluri contin substante cancerigene, cum ar fi ftalati, metale si hidrocarburi.

Ultimul „racnet” in materie de arta: tatuarea porcilor!

Un component comun gasit in vopseaua cu ajutorul careia se realizeaza tatuaje „alb-negru” este benzopyrenul, care, in testele pe animale, s-a dovedit stiintific ca produce cancer al pielii.

In ceea ce priveste vopselele colorate, acestea contin plumb, cadmiu, crome, titan, si alte metale grele care pot afecta organismul uman.

Daca investigatia FDA va arata ca intr-adevar tatuajele pot cauza cancer, aceasta va fi o veste trista pentru cei 45 de milioane de americani care au cel putin un tatuaj pe corp.

Totusi, purtatorul de cavant al FDA a tinut sa linisteasca apele: „In acest moment, datorita fatului ca nu cunoastem exact compozitia acestor vopsele, nu putem evalua impactul lor asupra sanatatii„.

Tags: