Tatuajul care „strigă” după ajutor când te simți rău

De: Mia Nicolescu / 10.02.2013, 12:30
Tatuajul care
Oamenii de știință speră să strângă bani pentru a lansa pe piață tatuajul care îți sună apropiații atunci câdn te simți rău.

Un tatuaj ar putea deveni curând salvarea ta de la moarte. Făcut din aur și mătase, acest tatuaj temporar ar putea detecta când ceva nu este în regulă cu organismul tău, cum ar fi o infecție bacteriană, și îi va înștiința de îndată pe apropiații tăi. Cum? Dându-le un telefon. Teoretic vorbind.

Tatuajul va dispune de antene și, datorită rețelei wireless, va anunța calculatoarele din apropiere că te simți rău.

Pe vremea.apropo.ro găsești vremea pe 15 zile

Această idee aparține profesorului din cadrul Universității Princeton, Michael McAlpine, care a primit subvenție pentru a accelera cercetările și pentru a realiza tatuajul salvator.

.Profesorul a mărturisit că ideea i-a venit după ce a citit cazul unei femei care a avut un atac de astm neașteptat într-un magazin alimentar.

„Nu putea să respire și să le spună celor din jur ce se întâmplă cu ea, însă avea un tatuaj pe mână care a atenționat că suferă de astm”, a povestit McAlpine. „M-am gândit că dacă ea poate avea un tatuaj pasiv care să spună „am astm”, de ce să nu avem și un tatuaj activ care să urmărească constant starea de sănătate”.

Michael McAlpine speră ca acum invenția lui să fie testată în spitale. De asemenea, se gândește la posibilitate de păstrare a tatuajului chiar și după ce te speli.

 

Tags: