… tatuajul cu fluture de pe glezna Corinei

Apropo.ro / 20.08.2005, 16:23
... tatuajul cu fluture de pe glezna Corinei
Mi-am furat-o saptamana trecuta. M-au luat prin surprindere niște chestiuni. Vorba aia, toata ziua cu ochii pe showbiz, deja știi dinainte ce-o sa declare Calinescu sau Angelina Jolie. Greu te mai poate surprinde ceva. Totuși, Victoria Beckham și Corina


Mi-am furat-o saptamana trecuta. M-au luat prin surprindere niște chestiuni. Vorba aia, toata ziua cu ochii pe showbiz, deja știi dinainte ce-o sa declare Calinescu sau Angelina Jolie. Greu te mai poate surprinde ceva. Totuși, Victoria Beckham și Corina Crețu m-au bagat în corzi!

Victoria Beckham a declarat cu o ingenuitate demna de cauze nobile ca nu a citit în viața ei o carte. Nici macar una. Nici macar propria carte, cea pe care și-a pus semnatura. Ca sa nu mai vorbim despre cele doua carți ale soțului!

Pe langa sinceritatea debordanta a Victoriei, chestie de apreciat totuși (îmi plac mai mult cei care recunosc ca n-au nici o treaba cu lectura, decat cei care dau citate din Coelho sau care, dupa ce au citit 30 de pagini, se cred razboinicii luminii), șocanta este negarea totala. Nici macar una! Macar Baltagul daca vrei sa treci peste 8 clase în Romania, macar ceva Dickens pentru UK. Dar, nu. Nimic!

Din acest moment, mi s-a confirmat ca marele fotbalist traiește langa un extraterestru. Victoria e din alta lume, una plina de farduri și reviste glamour. O întreaga generație se ridica din gramezile de cosmetice și reviste cu sfaturi. Și acum am înțeles de ce David Beckham trimitea SMS-uri unor femei frumoase, îndata ce se departa de Victoria. Simțea nevoia acuta de-a fi și el „citit” de cineva…

Șocul doi: Corina Crețu. Un ziar scrie ca umbrei lui Ion Iliescu i-a rasarit pe piciorul drept un tatuaj cu un fluture. O chestie simpatica. Bineînțeles, n-aș vrea s-o vad pe Rodica Stanoiu în zona trendy sau pe Hrebenciuc cu creasta și cu urechea sfașiata de piercing-uri. Dar un fluturaș, ceva, nu strica.

Daciana Sarbu a aparut prin reviste mondene, și-a afișat (a crezut ea) latura tinereasca și, cand colo, „lovitura cool” veni, pe neașteptate, de la un fost consilier prezidențial. Un fluture tatuat pe piciorul unui om politic face cat o jumatate de an de dezbateri și cateva miliarde cheltuite de la buget. Tatuajul te face mai uman. Mai ales daca ești un om de-al lui Iliescu. Înca un cercel în nas și s-ar rezolva multe probleme de carisma.

Cu viața mondena nu te joci. Pe de o parte, saraca Victoria nu știe ce-i aia carte. De cealalta parte, Corina Crețu devine, peste noapte, simpatica.

Ma rog, asta nu înseamna ca avem rețeta supraomului: tatuat din cap pana în picioare, citind Kant într-un hamac. Sau, mai știi!?

Costi Rogozanu ([email protected])

Tags: