Taxa auto: Cazul Romaniei nu e similar cu cel al Ungariei

Apropo.ro / 30.11.2007, 16:43
Taxa auto: Cazul Romaniei nu e similar cu cel al Ungariei
Cazul Romaniei nu este similar cu cel al Ungariei in privinta taxei auto, cum a sugerat comisarul european Laszlo Kovacs, care s-a antepronuntat pe aceasta tema, deoarece nu se cunoaste daca Romania va intra in discutia Curtii Europene de Justitie (CEJ), a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Cazul României nu este similar cu cel al Ungariei în privința taxei auto, cum a sugerat comisarul european Laszlo Kovacs, care s-a antepronunțat pe această temă, deoarece nu se cunoaște dacă România va intra în discuția Curții Europene de Justiție (CEJ), a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Ea a reamintit că taxa auto este un instrument de protecție a mediului, prin încercarea limitării emisiilor de dioxid de carbon, și nu se constituie într-un element discriminatoriu deoarece se aplică atât mașinilor din producția autohtonă, cât și celor din import.

"În acest moment, când Uniunea Europeană încearcă să impună norme severe pentru reducerea poluării generate de autovehicule, ar fi surprinzător ca România să fie criticată tocmai pentru că încearcă prin aceste măsuri să limiteze emisia de dioxid de carbon", a spus Camelia Spătaru.

Ea a reamintit și faptul că în cadrul UE există un grup de lucru pentru elaborarea unei reglementări unitare a taxei auto, cu o importantă componentă de mediu cu referire directă la emisiile de dioxid de carbon.