Taxa de 10 lei, la trecerea podului Fetesti-Cernavoda

Apropo.ro / 29.07.2009, 18:28
Taxa de 10 lei, la trecerea podului Fetesti-Cernavoda
Incepand cu 3 august, soferii care traverseaza podul Fetesti-Cernavoda vor achita o taxa, in functie de tipul autovehiculului

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania  va introduce, incepand de luni, 3 august, o taxa pentru utilizarea podului peste Dunare Fetesti-Cernavoda, cuantumul acesteia, stabilit in functie de tipul autovehiculului, fiind de 10 lei pentru un autoturism
 
Astfel, soferii vor achita pentru o trecere sapte lei in cazul motocicletelor, zece lei pentru autoturisme si 35 de lei pentru microbuze si autovehicule cu masa totala maxima autorizata de sub 12 tone.
 
Potrivit ZF, tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.
 
Taxa poate fi achitata la Agentia de Control si Incasare Fetesti, situata pe tronsonul de autostrada Fetesti-Cernavoda, la km 144+251.
 
Pentru cei care doresc sa evite aceasta taxa in drumul lor spre mare, acestia pot alege o ruta care sa evite tronsonul amintit.

Â