Taxă de 100 de lei pentru elevii care nu iau Bac-ul

Apropo.ro / 12.09.2012, 14:00
Taxă de 100 de lei pentru elevii care nu iau Bac-ul
Deputatul independent Daniel Oajdea va supune la vot prevederea conform căreia un elev care pică la Bac trebuie să plătească 100 de lei la reexaminare.

După modelul din universități, unde restanțele se plătesc, deputatul independent Daniel Oajdea cere taxarea elevilor care nu iau bacalaureatul din prima.

Pentru reexaminare, elevul va plăti suma de 100 de lei, astfel că va fi motivat să învețe pentru a trece examenul.

Nu văd de ce absolvenții de liceu care nu iau bacalaureatul să nu plătească o taxă de reexaminare, așa cum se procedează în mediul universitar, unde studenții își achită fiecare restanță. În acest fel, elevii vor fi motivați să învețe pentru Bac. Eu cred că nu le convine să le ceară bani părinților pentru reexaminare„, a declarat deputatul independent Daniel Oajdea pentru Libertatea.

Trebuie plătiți examinatorii, energia electrică, hârtia și multe altele, iar costurile se suportă din bugetul statului. Nimeni nu trebuie să plătească pentru greșelile altora„, a mai adăugat deputatul.

Pornind de la aceste motive, Daniel Oajdea va supune la vot, săptămâna viitoare, un amendament la Legea Educației, în care va solicita introducerea taxei de 100 de lei pentru reexaminarea unui elev la Bac, indiferent dacă pică o probă sau le repetă pe toate. Vor fi scutiți de taxă doar cei cu venituri reduse.