Taxa de poluare auto – clarificata

Apropo.ro / 30.06.2008, 15:30
Ministerul Economiei si Finantelor a publicat astazi pe site-ul institutiei normele de aplicare a ordonantei privind introducerea taxei de poluare auto.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a publicat astazi pe site-ul institutiei normele de aplicare a ordonantei privind introducerea taxei de poluare auto, in care sunt prezentate procedurile de calcul pentru noua taxa si de restituire a diferentei fata de suma platita conform Codului Fiscal.

Taxa de poluare va fi calculata printr-o formula care include coeficienti stabiliti in functie de gradul de poluare a motorului (normele Euro) si emisia de dioxid de carbon, suma rezultata pentru fiecare subcategorie fiind ajustata cu o cota de reducere raportata la vechimea masinii, situatia tehnica generala, nivelul de dotare si rulajul mediu anual, cu un numar standard de kilometri pentru fiecare tip de autovehicul.

Bineinteles, e bine sa nu incercati sa accesati site-ul chiar acum, pentru ca deja nu face fata solicitarilor, asa ca rezervati-va "bucuria" pentru maine, sau accesati calculatorul de pe site-ul Promotor.

Crezi ca taxa de poluare auto este justificata sau este inca un bir impus de guvernanti?

 

Citeste si:

Uite taxa, nu e taxa!

Uite taxa, nu e taxa!

Comisiile reunite de buget si de administratie ale Senatului au modificat, marti, OUG 50/2008, astfel incat se pastreaza eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto, e…
Taxa de poluare auto este oficiala!

Taxa de poluare auto este oficiala!

Guvernul a aprobat, azi, ordonanta de urgenta prin care este introdusa taxa de poluare auto, aceasta urmand sa inlocuiasca taxa de prima inmatriculare aflata in vigoare.
Basescu: Taxa auto e ilegala

Basescu: Taxa auto e ilegala

Presedintele Traian Basescu a declarat la B1Tv, dupa ce realizatorul i-a spus ca exista o taxa care "s-a modificat de sapte ori", ca nu vrea sa discute despre a…
Noua taxa auto deschide usa importurilor de second hand

Noua taxa auto deschide usa importurilor de second hand

Noua taxa de mediu, care o va inlocui pe cea de prima inmatriculare la 1 iulie, deschide usa spre importuri masive de masini second hand si nu stimuleaza achizitia de aut…

Jocul zilei

Clipul zilei

Pound Ice Walls Politist in dificultate
Sparge peretii de gheata! Cuvinte cheie: politist, monolog,
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza