Taximetristii din Capitala continua protestele

Apropo.ro / 13.12.2007, 10:55
Taximetristii din Capitala continua protestele
Zeci de taximetristi bucuresteni s-au adunat din nou in fata Primariei Capitalei, pentru a cere sa le fie eliberate autorizatii de functionare.

Cateva zeci de taximetristi bucuresteni s-au adunat din nou, joi dimineata, in fata Primariei Capitalei, pentru a cere sa le fie eliberate autorizatii individuale de functionare, solicitare care ar putea fi rezolvata prin emiterea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta.

Ca si in zilele precedente, taximetristii s-au strans la aproximativ doua sute de metri de sediul Primariei Capitalei.

Marti, dupa o intalnire cu liderii protestatarilor, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, declara ca o solutie pentru suplimentarea autorizatiilor individuale de functionare este emiterea unei ordonante de urgenta care sa modifice Legea taximetriei.

"Primarul Videanu paseaza pisica la Ministerul de Interne, pentru ca asa se intampla in Romania, se paseaza responsabilitatea de la unul la altul, solutia fiind una foarte simpla, si anume aparitia normelor metodologice la timp, respectiv cu o luna inainte, astfel incat firmele de taximetrie sa nu poata schimba cele aproximativ 700 de masini", declara, la randul sau, presedintele Federatiei Nationale a Soferilor din Romania, Victor Stan.

Stan a precizat ca taximetristii nu pot astepta mult aparitia acestei ordonante de urgenta solicitata de Videanu, iar in acest sens vor face si ei o actiune de sustinere a emiterii acestui act normativ.

Taximetristii au amenintat ca vor declansa ample proteste, mergand pana la blocarea circulatiei in Capitala si resedintele de judet, daca autoritatile nu gasesc solutii la revendicarile lor, apreciind ca normele de aplicare a Legii taximetriei sunt "in total dispret fata de taximetristi".

Â