Taylor Swift, marea câştigătoare la MTV VMA 2015, într-o gală dominată de Kanye West şi Miley Cyrus

De: Nicoleta Nicolae / 31.08.2015, 11:00
Taylor Swift, marea câştigătoare la MTV VMA 2015, într-o gală dominată de Kanye West şi Miley Cyrus
Taylor Swift a câştigat cele mai multe trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun videoclip", la MTV Video Music Awards 2015, dar reunirea ei pe scenă cu rapperul Kanye West şi anunţul făcut de acesta, potrivit căruia va candida la alegerile prezidenţiale din 2020, au dominat gala de duminică seară.

Kanye West – protagonistul unui incident care a ţinut prima pagină a ziarelor, după ce a urcat neanunţat pe scenă şi a smuls microfonul din mâinile lui Swift, în timpul discursului de acceptare rostit de cântăreaţa americană la gala MTV Video Music Awards din 2009, spunând că acel trofeu ar fi trebuit să fie atribuit lui Beyonce – a primit la gala de duminică seară, organizată la Los Angeles, trofeul Video Vanguard, înfiinţat în memoria cântăreţului Michael Jackson, informează Reuters. Trofeul i-a fost înmânat chiar de Taylor Swift, marcând astfel un moment special în istoria galelor MTV VMA.

„Toată lumea este la curent cu scandaloasa întâlnire a noastră de la VMA 2009, dar există un lucru pe care nu-l cunoaşteţi: albumul lui Kanye West «College Dropout» este primul pe care eu l-am cumpărat de pe iTunes», a declarat Taylor Swift.

Tânăra cântăreaţă pop-country a adăugat, parodiind discursul lui West de la gala din 2009: „Am un mesaj pentru toţi câştigătorii din această seară – sunt foarte fericită pentru voi şi pentru faptul că veţi fi lăsaţi să vă terminaţi discursurile de mulţumire, însă Kanye West are una dintre cele mai mari cariere din toate timpurile”.

După ce a fost ovaţionat în picioare de spectatorii prezenţi la eveniment, Kanye West a revenit şi el asupra incidentului din 2009, alături de câteva fraze despre autenticitatea actului artistic, iar, la un anumit moment, a criticat organizarea unor gale de decernare de premii, dar şi postul MTV, pentru faptul că a difuzat incidentul de pe micile ecrane în mod repetat, „pentru a obţine o audienţă mai mare”.

„Dacă aş fi avut o fiică atunci când am urcat pe scenă şi am smuls microfonul din mâinile altcuiva….ei bine, după acea seară, scena a dispărut, dar efectul avut asupra oamenilor a rămas”, a spus rapperul american. Muzicianul şi-a încheiat discursul în felul următor: „Am luat decizia de a candida la preşedinţie în 2020”.

Taylor Swift a câştigat premiul aferent categoriei „videoclipul anului” – cel mai important trofeu al galei -, pentru clipul piesei „Bad Blood”, în care apar numeroase vedete şi care ar fi generat o dispută cu cântăreaţa Katy Perry.

Sursa: MEDIAFAX