Te-ai angaja „femeie de serviciu” la Bill Gates, cel mai bogat om din lume? Uite cu cât te-ai îmbogăţi!

Apropo.ro / 04.03.2015, 11:53
Te-ai angaja
Bill Gates este un om bogat. Mai precis, cel mai bogat din lume, cu o avere de aproape 80 de miliarde de dolari.


Dacă sunteţi un om obişnuit şi suma de 80.000.000.000 de dolari nu vă spune nimic, iată ce înseamnă aceasta, mai precis.

# Bill Gates câştigă aproape 250 de dolari pe secundă, ceea ce înseamnă cam 20 de miloane de dolari pe zi şi 7,8 miliarde de dolari pe an!
# Dacă Bill Gates scapă o bancnotă de 100 de dolari pe jos, nici nu trebuie să se deranjeze să o ridice pentru că, în cele 4 secunde, cât ar dura această operaţiune, ar câştiga deja mai mult decât a pierdut.
# Datoria naţională a SUA se ridică la mai bine de 5 trilioane de dolari. Dacă Bill Gates ar dori să plătească singur datoria, ar termina „creditul” în mai puţin de 10 ani.
# Bill Gates poate dona câte 10 dolari fiecărui om de pe Terra şi tot mai rămâne cu 10 miliarde, bani de buzunar.

Desigur, Bill Gates nu este singurul miliardar din lume, pe lista Forbes aflându-se, pe lângă cofondatorul Microsoft, mexicanul Carlos Slim Helu (75 de ani), patronul imperiului telcom America Movil, cu o avere de 77,1 miliarde de dolari; investitorul american Warren Buffett (84 de ani)  – cu 72,7 miliarde de dolari, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg (30 de ani) – cu 33,4 miliarde de dolari şi încă vreo 1.800 de miliardari, conform Forbes.com.

Bineînţeles, aceşti oameni, atât de avuţi, au nevoie de angajaţi care să aibă grijă de casa şi familia lor, printre aceştia numărându-se asistenţi personali, maeştri bucătari, bone,şoferi, piloţi, bodyguarzi etc.

„Este o industrie în creştere, pentru că an de an apar noi milionari şi miliardari”, spune Beth Torre, directoare de operaţiuni la Celeb Staff, o revistă specializată pe servicii oferite oamenilor înstăriţi.
„Oamenii aceştia au nevoie de cineva care să le organizeze programul zilnic, cineva care să aibă grijă de copiii sau de casele lor uriaşe, pentru că cei bogaţi nu au niciodată o singură casă. Astfel de persoane pot câştiga până la 300.000 de dolari pe an.

Dacă vreţi să lucraţi pentru unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, aflaţi că la loc de cinste, în această zonă, este slujba de bonă. Îngrijitorul copilului, babysitter-ul, ultracompetent, dar şi recompensat pe măsură, de multe ori trăieşte şi călătoreşte alături de familia bogată, astfel încât părinţii să-şi poată vedea de propriile vieţi.

Jamie Hoshhauser este cofondatorul agenţiei The Right Staff din New Yorkl, care îşi propune să găsească angajaţii ideali pentru cei mai bogaţi oameni.
La un moment dat, aceasta a plasat o dădacă pentru o mamă singură, cu doi copii, pentru un salariu de 100.000 de dolari pe an, fără să punem la socoteală bonusurile şi primele.

Tot Hoshhauser  declară că un asistent personal are posibilitatea să câştige până la 120.000 de dolari pe ani, de aproximativ aceeaşi sumă bucurându-se şi un maestru bucătar care are şansa să gătească pentru cineva de pe lista scurtă a miliardarilor din această lume.