Te gândești să cumperi un MacBook Pro 13? Iată tot ce trebuie să știi

Apropo.ro / 12.10.2021, 18:07
Te gândești să cumperi un MacBook Pro 13? Iată tot ce trebuie să știi

Apple a actualizat anul trecut MacBook Pro 13, dar făcând acest lucru a reușit să complice serios lucrurile pentru oricine dorește să cumpere unul dintre cele mai mici laptopuri profesionale ale companiei. Acum, alegerea modelului din linia MacBook Pro 13 nu este atât de simplă pe cât pare. Din păcate, încă o dată Apple nu a înlocuit versiunea de 13 „cu cea de 14” așa cum sperau mulți, însă acesta este dotat cu minunatul display Retina cu True Tone, Touch Bar și Touch ID. Dacă îți dorești un MacBook Pro 13, iată tot ce trebuie să știi înainte de îl achiziționa.

Caracteristicile lui MacBook Pro 13

La sfârșitul anului 2020, prin Noiembrie, Apple a updatat MacBook Pro 13 și Mac Mini cu noul procesor M1. Cu siguranță acest procesor este excelent pentru MacBook Pro, dar există certitudnea că Apple pregătește ceva și mai bun.

MacBook Pro cu M1 are același webcam, dar cu procesare mai bună a imaginii, aceeași carcasă arginitie din aluminiu, aceeași tastatură, aceeași limită de port-uri USB și chiar aceeași baterie, singura mențiune fiind că, datorită eficienței noului procesor M1, aceasta durează mult mai mult.

Este un laptop excelent la un preț rezonabil, dar toată lumea așteaptă o schimbare în ceea ce privește designul din partea companiei Apple, mai ales când vine vorba despre margini mai subțiri în jurul display-ului și un webcam mult mai bun.

Apple vinde în continuare MacBook Pro 13 în varianta cu procesor Intel începând de la 1,799 de dolari, dar pentru multe persoane aceasta nu își merită investiția. Singurul avantaj pe care acest model îl are față de MacBook Pro 13 M1 este faptul că are 4 port-uri Thunderbolt în loc de 2, câte are noul MacBook Pro.

Merită să investești în noul MacBook Pro 13?

Dacă ești interesat să achiziționezi un MacBook Pro de 13 inci, atunci cel dotat cu cipul M1 este un upgrade foarte bun. Este mai rapid decât cel cu procesor Intel și are o durată de viață a bateriei mul mai bună și mai mare. Apple îl comercializează începând de la 1,199 dolari, dar cu siguranță vei dori să investești măcar în versiunea de 512 GB care are un preț de 1,399 dolari. De asemenea, poate este mai bine să optezi pentru versiunea cu 16 GB de memorie RAM, mai ales pentru că aceasta nu poate fi schimbată mai târziu.

Toți fanii Apple se așteaptă la un upgrade mult mai mare începând cu toamna aceasta pentru MacBook Pro. Nu numai că este posibil să aibă un nou procesor, M1X, care este cu mult mai rapid decât M1, dar fanii se așteaptă și la un design nou și noi dimenisuni. Dacă zvonurile sunt adevărate, și sunt chiar multe zvonuri, MacBook Pro ar veni în varianta de 14 inci, cu port pentru card SD și chiar HDMI, încărcător MagSafe, siplay cu mini-LED, margini mai subțiri și dispariția Touch Bar-ului. Pe scurt, în câteva săptămâni Apple ne va încânta cu un upgrade masiv, cu îmbunătățiri peste măsură pentru MacBook Pro. Nu se știe încă Dacă MacBook Pro 13  va avea parte de un refresh, va avea preț scăzut sau va fi complet scos din linia de producție, deci pentru unele persoane este mai indicat să aștepte înainte de a achiziționa MacBook Pro 13.

Un nou MacBook Pro reprezintă o investiție de minim 1,500 de dolari și câteodată chiar și mai mult. Oamenii tind să își păstreze laptopurile pentru o perioadă mai lungă decât telefoanele, deci este normal să îți dorești să investești din start într-un laptop pe care să îl păstrezi măcar 4-5 ani. Deși MacBook Air este mai ieftin, MacBook Pro reprezintă o alegere mult mai sigură și de durată și o investiție pe care nu o vei regreta în câțiva ani. Dacă totuși simți că MacBook Pro 13 este alegerea potrivită pentur tine, atunci cu siguranță va fi un laptop excelent.