Te plac asa cum esti!

Apropo.ro / 09.04.2002, 16:38
Te plac asa cum esti!
Se descriu ca fiind deschizatori de drumuri in muzica dance romaneasca. Invitati in matinalul de la Rai Uno, in 2001, au fost denumiti chiar "cel mai important grup de muzica din estul Europei". Au vindut sute de mii de CD-uri si au adunat milioane de fani la turneele lor. Cu un palmares


Se descriu ca fiind deschizatori de drumuri in muzica dance romaneasca. Invitati in matinalul de la Rai Uno, in 2001, au fost denumiti chiar „cel mai important grup de muzica din estul Europei”. Au vindut sute de mii de CD-uri si au adunat milioane de fani la turneele lor.

Cu un palmares impresionant, dublat insa de zeci de ore de munca in studiourile de inregistrari si de pregatiri febrile pentru spectacole de anvergura, cei 3rei Sud Est – Mihai, Viorel si Laurentiu – isi mai gasesc timp sa fie spontani, naturali si echilibrati. Si, pe deasupra, sa se gindeasca la alti tineri de virsta lor, care, neavind la indemina pasiunea pentru muzica si dans, aleg pierzania drogurilor.

Fara a le vorbi de sus, fara sa se pretinda „oameni mari”, alaturi de actrita Cristiana Raduta si baietii de la Animal X, incearca sa le ofere prin muzica o sansa de a fi ei insisi.

Cristiana Raduta a invatat sa danseze dance de la baietii 3rei Sud Est cit timp au filmat impreuna primul videoclip al formatiei. Apoi, a fost spectator constiincios la concertele celor trei, iar anul trecut l-a convins pe regizorul piesei de teatru „Popcorn” ca Laurentiu Duta ar fi cel mai potrivit sa scrie muzica acestui spectacol.

Mai mult, i-a propus aceluiasi Laurentiu Duta sa-i compuna citeva piese, ceea ce s-a si intimplat. Iar turneul care incepe pe 8 mai la Constanta, Muzica anti-drog, la care participa 3rei Sud Est, Animal X si Cristiana Raduta, i-a grabit acesteia din urma debutul muzical.

In 1998, o profesoara de la Actorie care avea o colaborare cu postul Atomic i-a propus Cristianei sa apara in primul videoclip al unei noi formatii dance. Nu le ascultase niciodata melodiile, dar i-a placut sa danseze si sa repete cu cei trei baieti.

„Viorel mi-a fost profesor de dans. El e cel care a avut rabdare sa-mi arate pasii”. Munca lor s-a concretizat pina la urma in clipul piesei „Ai plecat”. Ulterior, baietii au fost invitati in repetate rinduri la emisiunea de la PRO TV „Roata norocului”, unde Cristiana era asistenta lui Mihai Calin. „Cind ne intilneam, imi povesteau despre proiectele lor”. A urmat turneul „Mileniul 3rei Sud Est”, unde actrita a fost o spectatoare activa: „Imi dadeam cu parerea: aici ati gresit, aici trebuia sa faceti asa…”.

Luna trecuta, Cristiana Raduta a renuntat la colaborarea cu Teatrul Mic, unde juca in piesa „Popcorn”, si a dat in judecata teatrul respectiv pentru daune morale. Iata insa care este povestea ei.

Unul dintre actorii piesei, care avea un rol de cinci minute in finalul spectacolului, a plecat si a fost inlocuit de Vitalie Bantas. Acesta i s-a adresat tinerei actrite (relatia dintre ei se limita la nivelul salutului) intr-un mod obscen. Cristiana a cerut conducerii teatrului sa-l scoata pe actorul respectiv din distributie, „ca eu sa pot juca civilizat”, ceea ce nu s-a intimplat.

Ulterior a aparut in presa un articol despre ea, cu detalii pe care le cunosteau doar actorii care, la ora spectacolului, se aflau in teatru. A cerut din nou conducerii sa ia atitudine, de data aceasta in presa. „Din pacate, nici acest lucru nu s-a intimplat”, conchide actrita.

Revenim totusi la momentul punerii in scena Teatrului Mic a spectacolului „Popcorn”, unde Cristiana Raduta a jucat doar in 10 spectacole. In timpul repetitiilor, ea i-a sugerat regizorului sa vorbeasca cu Laurentiu in privinta muzicii piesei. „I-am spus ca e un tip talentat, ca a facut si el trei ani de actorie, prin urmare ar vorbi aceeasi limba”.

Muzica a fost scrisa si baietii au venit ca spectatori la trei reprezentatii (3rei Sud Est a fost prima trupa care a compus coloana sonora a unui piese de teatru). Cit despre dansul extrem de senzual pe care il avea de interpretat in „Popcorn”, tinara actrita spune ca i-a aratat lui Laurentiu miscarile cu pricina si „el s-a gindit rapid la o linie melodica”.

Dupa aceasta colaborare, le-a dezvaluit baietilor ca i-ar placea sa cinte si chiar sa inregistreze citeva melodii. Laurentiu i-a venit imediat in intimpinarea dorintelor si i-a compus citeva piese dance cu influenta house. Iar proiectul „Muzica anti-drog” i-a grabit debutul.

„Eu voi deschide concertele, iar la final vom cinta toti – adica eu, Animal X si 3rei Sud Est – melodia care se numeste ca si turneul”. Spectacolul va fi grandios cum „n-am vazut ca a facut altcineva in Romania in afara de 3rei Sud Est”.

Pentru show, toti repeta intr-un regim destul de sever: multe ore dimineata si seara (baietii la Constanta, Cristiana la Bucuresti). „Acum sintem intr-adevar prieteni, vorbim de citeva ori la telefon pe zi, dar e o prietenie strict profesionala”.

Baietii 3rei Sud Est refuza sa se urce pe piedestal. In conversatii sint mereu pusi pe glume, insa lucrurile cu adevarat serioase stiu sa le trateze matur. „Din scoala vietii inveti sa cunosti oamenii si recunosti imediat un profesionist”, ne-au asigurat ei. Toti trei marturisesc ca in copilarie erau tare poznasi – Laurentiu facea tot timpul planuri de expeditie pe riul Casimcea, Mihai a dat foc la sura de paie, iar Viorel isi aduce aminte ca… a cazut in cap.

Mai tirziu, si-au ales ceva idoli – Laurentiu pe Michael Jackson, pe Gheorghe Dinica si Marlon Brando, Viorel – pe Robert De Niro, iar Mihai – formatia Boyz II Men. Fiind si constanteni, il admira neconditionat pe Hagi, cu care si-ar fi dorit chiar sa filmeze un videoclip.

Timp pentru alte hobby-uri in afara muzicii nu au – pentru ca minutele, orele si zilele lor se petrec cel mai mult in studiourile de inregistrari – de aceea, discoteca reprezinta pentru ei doar… „o sursa de zgomot”.

Daca e vorba de slabiciuni, tot veselul Viorel spune ca prefera… cartofii prajiti, fasolea si Coca-Cola, la televizor urmareste reluarile, e innebunit dupa jocurile pe calculator si, daca ar fi posibil, ar face un videoclip alaturi de premierul Adrian Nastase.

Daca veti crede ca baietii se considera perfecti, va inselati: acelasi Viorel, atit de dur cu sine, asaza la capitolul defecte faptul ca e… „putin adipos” (in realitate, toti trei trag puternic si constiincios de „fiare”, atunci cind nu sint plecati in turnee) si regreta ca „nu are parul lung”.

Laurentiu isi reproseaza ca uneori e prea grabit si vrea totul prea repede, dar recunoaste ca din calmul sau – ajuns proverbial – nu il scoate mai nimic (cu exceptia persoanelor rauvoitoare). Mihai are rolul de a echilibra trioul. Extrem de punctual, fanul lui McHammer si al canalului Fashion TV spune ca a ramas impresionat de Nicole Kidman in „Moulin Rouge”.

Acestia sint ei, cei pe care ii placeti si pe care ii veti putea vedea in turneul din 34 de orase, intre 8 mai si 14 iunie.

Andreea Groza
Anca Alexandroaie
PRO TV MAGAZIN

Tags: