Te uiti la TV si te mentii in forma (P)

Apropo.ro / 12.12.2012, 15:32
Te uiti la TV si te mentii in forma (P)
Cu cat stai mai mult pe scaun, cu atat esti mai expusa la obezitate, boli cardiovasculare sau diabet. E bine sa stii aceste lucruri si sa incerci sa le previi pe cat posibil.

Ce faci deci cand vine vorba de serialul preferat, de emisiunile culinare de care nu te poti dezlipi, de reality show-urile cu care iti umpli ziua pe ici pe colo?

Mai intai, poti inlocui canapeaua confortabila de pe care privesti in mod normal la televizor cu bicicleta pentru fitness. Si in timp ce pe micul ecran ruleaza episodul 9, seria 4, din nu stiu care serial de care te-ai indragostit, faci cateva serii de pedalari car iti vor reda tonusul, pofta de viata si sanatatea corpului.
Daca se-ntampla ca thriller-ul la care tocmai te uiti sa aiba vreo super coloana sonora, ridica-te si danseaza. Face bine atat fizicului, cat si psihicului.

Pentru ca si alimentatia joaca un rol important in calitatea vietii, inlocuieste chipsurile, floricele de porumb sau biscuiteii pe care ii rontai in timp ce te uiti la TV cu alimente sanatoase. Ai incercat iaurtul Lactag? E racorior si plin de gust. Dar kefirul, sana sau branzica Lactag?! Toate produsele Lactag sunt naturale, sanatoase, cu gust intens de lapte proaspat. Iar calciul si proteinele pe care le contin contribuie la mentinerea greutatii corporale si la scaderea tensiunii arteriale.

Exista studii stiintifice care confirma ca persoanele ce consuma multe produse lactate degresate sunt mai putin susceptibile sa se ingrase si sa manifeste sindrom metabolic – o serie de simptome care s-a dovedit a creste riscul dezvoltarii diabetului si a bolilor cardiovasculare. Multe tipuri de lactate sunt imbogatite cu vitamina D (laptele, iaurtul), vitamina care nu poate fi produsa de catre organism decat atunci cand este expus luminii solare. Vitamina D faciliteaza absorbtia calciului, ajutand astfel la fortifierea oaselor si la scaderea tensiunii arteriale.

Asadar, se poate sa te si uiti la televizor si sa si fii in forma. Cu Lactag, e chiar mai simplu decat pare. Pentru ca toate produsele Lactag sunt delicioase si sanatoase, obtinute din lapte proaspat si dupa retete autentice. Intra pe www.lactag.ro si descopera toata gama de gusturi Lactag. Pentru idei si sfaturi culinare sanatoase, intra pe www.pegustate.ro, site-ul cu delicii si premii. Si nu uita, pe langa mancaruri sanatoase, fa putina miscare in fiecare zi!